Reseberättelse: Lasses resa i Kanada

Reseberättelse: Lasses resa i Kanada

Att resa själv med Moose i Kanada är en upplevelse som du bär med dig resten av livet. Företaget arrangerar en rad olika resor med flertalet destinationer. Bussresan i sig fungerar som ett hop-on/hop-off system där resenären får valfriheten att stanna kvar vid valfri destination.

Resa i Kanada med Moose Travel Network

Innan min resa hade börjat var jag något skeptiskt till huruvida det skulle bli smidigt att boka på plats, då det under högsäsongen går omkring 3-4 bussar i veckan från varje destination. Detta visade sig vara relativt smidigt! Guiden är alltid villig att låna ut dig sin mobil, alternativt så får du hjälp med att boka buss från ditt hostel. Jag hade inget inplanerat, jag var flexibel med tiden och jag fick alltid plats på något hostel och på den bussen jag ville åka vidare med. Dock kan det vara bra att ha åtminstone någon dags framförhållning.

Guiderna gjorde ett fantastiskt jobb

Under min resa ”Big West” hoppade jag av och bytte buss på fyra olika destinationer och hade således fyra olika guider och alla gör ett fantastiskt jobb. Man märker snabbt att guiden hjälper till att sätta stämningen och att alla har kul på resan, dessutom är dom oftast väldigt kunniga och tar dig till de där gyllene platserna. Att byta grupp var tråkigt först när flera nyfunna kompisar åker vidare, men sedan inser man att ett nytt härligt gäng dyker upp och man känner sig lyckosam som tog beslutet att stanna kvar.

Lasse reste i Kanada med Moose Bussen i sig är faktiskt relativt rymlig och med stora tonade fönster som gör att man verkligen kan njuta av naturen under resans gång.

Ris och ros

Det enda negativa som jag kan komma på är väl att två av mina bussar saknade AC, vilket inte går att göra så mycket åt när väl resan är igång. Sedan är man ibland tvungen att införskaffa frukost till nästkommande morgon och alla bussar hade inte med sig en kylväska. Ibland erbjuder dock hostlet en egen frukost som man kan välja att betala för istället.

Majoriteten av alla som jag åkte med ville definitivt åka med Moose igen. Personalen är mycket trevlig och hjälpsam. Dessutom görs en hel del stopp och du får se otroligt många platser mellan destinationerna, vilket gör att man upptäcker extremt mycket av Kanada.

Kommer garanterat att göra fler resor med Moose 

Jag tycker personligen att resan är prisvärd, sevärd och man har framförallt otroligt roligt. Jag kommer garanterat att återvända till Kanada, själv eller med kompisar, för att göra fler resor med Moose. Detta är något som är ypperligt att göra om man reser själv, men också om man är flera.

Lasse provade på roliga saker och upplevde den sagolika naturen i Kanada!

Vill du ha inspiration på äventyreresor i Kanada?
Kolla här!
Vill du veta mer om att resa i Kanada?
Kontakta KILROY

 

Vilda björnar i Kanada

Lasse hoppar bungyjump i Kanada

 

Relaterade inlägg
Kontakt