Volontärarbeta med barn i Argentina

 • 07 oktober 2014
 • Av Jenny
Volontärarbeta med barn i Argentina

Att arbeta som volontär är en fantastiskt givande upplevelse. Vi har två volontärprojekt i Buenos Aires, Argentina där du får jobba med barn på två olika förskolor. Dessa projekt startade 2008 och är fortfarande i utvecklingsfasen där främsta målet är att förbättra kvalitén på utbildningen, utöka undervisningsmaterialet samt erbjuda fler aktiviteter för barnen.


På de två förskolorna Jose Leon Suarez och Villa 21 tar lärarna hand om och utbildar cirka 60 barn i åldrarna 2 till 5 år. Förutom lärarna finns ytterligare fyra medarbetare som hjälper till med städning, matlagning samt hjälper lärarna vid behov. 

Trots att förskolorna är väldigt enkla erbjuds barnen en pedagogisk, hälsosam och säker miljö att vistas i medan föräldrarna arbetar.

Vad får man göra på projektet?

 • Hjälpa lärarna i klassrummet
 • Interagera med barnen genom lekar och workshops
 • Hjälpa till att ta hand om barnen och leka med dem på rasterna
 • Hjälpa till att planera verksamheten 
 • Lära barnen att räkna, alfabetet på spanska och sina första engelska ord
 • Hjälpa de äldre barnen att lära sig skriva på dator
 • Ha en personlig kontakt och vara en förebild för barnen
 • Hjälp till att laga och servera mat och diska samt andra saker som ev. underhåll och mindre reparationer

Volonteering Barracas Kilroy Argentina 1

Var ligger förskolorna?
Jose Leon Suarez ligger i Argentina utanför Buenos Aires. Du tar dig lättast hit med tåg, tunnelbana eller buss. Från vandrarhemmet, Milhouse Hostel, i centrala Buenos Aires tar det cirka 1 h och 30 minuter till projektet.
Villa 21 i Baraccas åker man smidigast till med tunnelbana eller buss. Resan hit tar cirka 30 minuter.

Bra att tänka på inför volontärresan
Alla volontärprojekt startar på en måndag. Men planera gärna din resa så du anländer till Buenos Aires på en fredag då det ingår ett välkomstpaket på Milhouse Hostel som inkluderar 3 nätters boende. Detta välkomstpaket är ett utmärkt sätt att lära känna staden Buenos Aires på och ett jättebra sätt att börja ditt volontärarbete utomlands med.

Tänk också på att det är ett arbete som ska utföras, du måste vara dedikerad och på plats de timmar som står på ditt schema. Tänk också på restiden till och från projekten så du inte tar på dig för mycket.

Volonteering Barracas Kilroy Argentina 2

Första dagen
Du blir upphämtad av personal som visar dig hur du lättast tar dig till projektet på egen hand under din tid som volontär. Väl på plats kommer du att träffa projektledaren och där går ni tillsammans igenom schemat och arbetsuppgifterna fördelas. Passa på att ställa dina eventuella frågor redan dag ett!

Boende
Du kommer att bo på något av våra två Milhouse vandrarhem som är belägna mitt i centrala Buenos Aires. De boendealternativ som du kan välja mellan här är 6-bäddsrum eller privata rum, båda med eget badrum. Alternativt kan du välja att bo i ett volontärhus med andra volontärer. Standarden här är enklare bl.a. finns ingen AC, men fördelen är att du kommer att dela din vardag med andra volontärer. Volontärhuset kan endast erbjuda delat boende i sovsalar. Vilket boende du vill sova på bestämmer du när du bokar.

Volonteering Jose Kilroy Argentina 2

Frukost
Frukost ingår om du bor på Millhouse och serveras mellan 8.00 – 10.30.
Volontärhuset erbjuder ingen frukost, men det finns ett kök där man kan göra sin egen mat. Om du väljer att bo i volontärhuset kan du alltid gå över till vandrarhemmet som ligger ett kvarter bort för att äta frukost.

Volonteering Jose Kilroy Argentina 3

Vad ingår i priset?

 • Transfer från flygplatsen
 • Tre nätters boende på Milhouse Hostel som ett välkomstpaket
 • Gratis Internet och WIFI
 • Cykeltur i Buenos Aires
 • Stadsvandring i Buenos Aires
 • Introduktion samt dygnet-runt assistans från personalen på projektet
 • En donation till projekten
 • Boende på Mihouse Hostel under hela projektet
 • Frukost (om du väljer att bo på Milhouse Hostel)

Alla foton är från skolorna Jose Leon Suarez och Villa 21.

Vill du veta mer?
Kontakta oss
Har du redan bestämt dig?
Boka din volontärresa här!

Volonteering Jose Kilroy Argentina 4

Kontakt