Volontärarbeta med djur i Thailand

  • 22 oktober 2014
  • Av Jenny
Volontärarbeta med djur i Thailand

Att volontärarbeta med djur i Thailand är en fantastisk upplevelse. Använd din resa även till att hjälpa och volontärarbeta en, två, tre veckor eller hur länge du vill. Du kommer få möta människor och djur som ger dig minnen för livet!

Vi har två olika djurprojekt i Thailand som båda startar och slutar i Bangkok. Så passa på medan du njuter av Asiens pärla Thailand och gör en god gärning samtidigt.

 
The Wildlife centre
Centret är hem åt flertalet djurarter (allt från olika sorters apor till kattdjur) som har kommit till centret av olika anledningar och målet är att djuren ska kunna återintroduceras i det vilda så snart det bara är möjligt. Som volontär kommer du att mata djuren, städa deras inhägnader och även arbeta med allmänt underhåll av centret.Volontaarbeta Thailand Kilroy 15

På centret finns två koordinatorer som tar hand om volontärerna, allt från den enskildes frågor och behov till att organisera det dagliga arbetet.
Som volontär arbetar du generellt mellan klockan 06.30 och 17.00, beroende på arbetsuppgifterna. 

Volontaarbeta Thailand Kilroy 16Läs mer om The Wildlife centre: 

 

The Wildlife Friends of Thailand

Centret är en fristad för elefanter som har fångats in av människor och sedan fungerat som turistattraktioner och dylikt. Organisationen arbetar för att hålla elefanter borta från gatorna i Bangkok och andra stora städer. Elefanterna har en yta på 40 000 kvadratmeter intill centret där de fritt kan vandra omkring. Som volontär är du en hjälpande hand i det dagliga arbetet med elefanterna.

Volontaarbeta Thailand Kilroy 12

Som volontär kommer du att lära dig allt du behöver veta för att jobba med dessa fantastiska djur; du kommer tvätta dem, mata dem, samla mat åt dem, städa inhägnader samt gå på promenader på centrets marker. Som volontär måste du vara beredd på att arbetet kan vara fysiskt krävande. 

Två koordinatorer finns på plats och de tar hand om volontärerna och organiserar det dagliga arbetet. Som volontär arbetar du generellt mellan klockan 06.30 och 17.00, beroende på arbetsuppgifterna.
 

Läs mer om The Wildlife Friends of Thailand: 

 

Vill du volontärarbeta i Thailand eller veta mer?
Kontakta våra reseexperter!

 

Kontakt