5 fantastiska djur i Malaysia

5 fantastiska djur i Malaysia

Vackra havssköldpaddor, busiga orangutanger, näsapor, pygmeelefanter och eldflugor är bara några av naturens underverk och alla dessa fantastiska underverk kan skådas i Malaysia. Landet kan verkligen skryta med ett fantastiskt djurliv som inte kan beskrivas utan måste upplevas på nära håll! Kolla in vår lista på underbara djur som måste ses under ditt besök till Malaysias stränder och djungler!

1. Orangutangerna - En av människans närmaste släktingar

Orangutanger i Borneo - besök dessa underbara djur med KILROYVisste du att orangutanger och människan delar cirka 97% av generna? Det är fascinerande att se hur lik människan de är i sitt beteende och hur de interagerar med varandra på ett mänskligt plan. För att uppleva dessa fantastiska djur på nära håll rekommenderar vi ett besök till Semenggoh naturreservat där möjlighet ges att se orangutanger i deras naturliga miljö. Passa även på att titta in på Sepilok Orang Utan Rehabilitation Center efteråt. Här kommer du att få se djuren på nära håll samtidigt som du stödjer centrets arbete med föräldralösa och skadade orangutanger.

2. Eldflugor 

Fireflies in MalaysiaDe malaysiska eldflugorna finns i den malaysiska delstaten Sabah, där de flockas kring översvämmande flodbanker och mangroveskog. De upptäcks lättast från en flodbåt på en månlös stjärnklar kväll. Synen av de tusentals eldflugorna dansandes i mörkret är en sann fröjd för ögat. Det är som att titta på stjärnorna, förutom att de inte står stilla. Och det häftiga är att de är precis framför dig och inte ljusår bort!

3. Småskratta vid åsynen av näsapor 

 Näsapor i Borneo - Backpacka med KILROYNäsapan lever i mangroveskogarna samt längs vattendrag på Borneo och kännetecknas av den långa hängande näsan som hos hanar kan överstiga 10 cm. Förutom den stora näsan är de också kända för att ha vad som ser ut som en ölmage vilket gör de till en riktigt rolig åsyn. Faktum är att malajer kallar dessa apor för ”monyet belanda" vilket kan översättas till "holländska apa". Detta pga. de fysiska likheterna mellan aporna och de holländska kolonisatörerna.

4. Säg hej till Borneos söta pygmeelefanter!

Borneos söta pygmeelefanterBorneos pygmeelefanter är något mindre än de asiatiska elefanterna som i sin tur är mindre än de afrikanska elefanterna. Var dessa små söta elefanter ursprungligen kommer ifrån är fortfarande ett hett debattämne. Kommer de från Borneo eller av avlidna tama elefanter som släpptes fria år 1750 av sultanen av Sulu? En dag kommer vi förhoppningsvis att få svaret på denna fråga, men tills dess kan vi bara njuta av de vackra varelserna i Borneos djungler.

5. Hjälp en baby sköldpadda!

  Baby sköldpaddorna i Malaysia – Backpacka med KILROYI Malaysia kommer du att stöta på olika arter av sköldpaddor på en rad olika platser. Ett exempel är ön Penang, där du kan mata sköldpaddor i Kek Lok Si som är Malaysias mest kända tempel. Om du hellre vill se dessa fina djur i naturen, ska du ta dig ut till Turtle Island, dit Hawksbill havssköldpaddor kommer för att lägga sina ägg. Om du besöker landet under rätt tid på året, kan du även uppleva när de nykläckta små sköldpaddorna tar sig ut i havet för första gången. En sannerligen minnesvärd åsyn!

Redo att åka till Malaysia?
Kontakta våra reseexperter!

Taggar: Asien, Malaysia, djur
Relaterade inlägg
Kontakt