De 8 bästa aktiviteterna i Malaysia

De 8 bästa aktiviteterna i Malaysia

Malaysia, "Asien på riktigt" som de säger…

Var beredd på fantastiska upplevelser när du besöker Malaysia. Utbudet är stort och väl på plats i detta sydostasiatiska land kan det vara svårt att välja vad du faktiskt vill göra! Att ta sig lite mer tid och utforska både öst och väst rekommenderas. I Malaysia finns det så mycket du kan uppleva: djupa regnskogar där du kan ta dig fram på floden Kinbatangang, ett fantastiskt kök (prova en char kway teow i något av gatustånden), chansen att stå öga mot öga med en orangutang, dykning med valhaj och sköldpaddor och sist men inte minst; luta dig tillbaka med en färsk kokosnöt i handen och bara njuta av den solnedgången på en härlig strand!

KILROY erbjuder aktiviteter i Malaysia till alla sorters resenärer

Det var inte lätt att välja ut de åtta bästa aktiviteterna i Malaysia, men vi var tvungna att begränsa oss så här har du en lista på åtta äventyr i både västra (den del där Kuala Lumpur ligger) och östra (Borneo) delarna av landet. Res till i Malaysia med KILROY - Explore life!

Kontakta någon av våra grymma reseexperter om du har några frågor eller vill boka ditt äventyr i Malaysia. Våra reseexperter älskar att prata resor och hjälper dig mer än gärna att skräddarsy din drömresa!

1: TRÄFFA ORANGUTANGER & NÄSAPOR

Sepilok -orangutang -borneo2

Malaysia beräknas vara hem för 20 % av världens djurarter och de gulliga malaysiska aporna är väl värda att hälsa på. Om du flyger till Sandakan på Borneo kan du besöka Sepilok Rehabilitation Centre där lokala eldsjälar tar hand om föräldralösa orangutanger och försöker hjälpa dem att ta sig tillbaka och klara sig själva i det vilda. Mellan 60 och 80 orangutanger bor i centrets reservat. Sepilok är öppet mellan klockan 09.00 och 16.00 och orangutangerna får mat varje dag klockan 10.00 och 15.00. Centret har djurens bästa i fokus och därför är närkontakt mellan besökare och djuren inte tillåten. Att apornas välmående prioriteras i första hand gillar vi starkt! Det finns inga näsapor på Sepilok men du kan vara i säker på att du ser dem under din tid i Malaysa, då det finns väldigt många i landet.

Jag vill åka! I wanna go!

KILROY erbjuder en grym rundresa som ger dig det bästa av Borneo på 10 dagar, där besöks bland annat Sepilok Rehabilitation Centre. Kontakta någon av våra grymma reseexperter om du vill veta mer. Vi kan också hjälpa dig att hitta de billigaste flygbiljetterna till Borneo och ge dig de bästa insidertipsen så att du får ut så mycket som möjligt av din tid i Malaysia.

Borneo på 10 dagar

Från SEK 14245
Borneo på 10 dagar
10 dagar
Få ut det bästa av Borneo på bara 10 dagar. Besök Sepilok, Turtle Island, flodkryssning på Kinbatangan, bestig Mount Kinabalu och besök Sandakan och Kota Kinabalu. Transport och de flesta måltiderna ingår.
Frågor? Här kan du läsa mer om turen!

2: BESTIG DET HÖGSTA BERGET I SYDOSTASIEN

Bestig Sydostasiens högsta berg: Mount Kinabalu på Borneo, Malaysia

Vill du njuta av utsikten från toppen av Borneo? Vi kan garantera dig att du kommer få se en helt fantastisk soluppgång från Mount Kinabalu (4095 meter över havet), och även om klättringen till toppen är ganska krävande så är den möjlig även för den som inte anser sig vara speciellt vältränad. Halvvägs upp slår ni läger, äter något och kanske tar en dusch för att runt tvåtiden på morgonen bli väckta av er guide som kommer att leda er hela vägen upp till toppen så att ni är där lagom till solen stiger upp vid femtiden. Du kommer att glömma allt vad värkande muskler och stela ben heter så fort de första solstrålarna tar sig över horisonten!

Jag vill åka! I wanna go!

På den här fantastiska rundresan reser du genom Borneo från Kota Kinabalu i Sabah till Kuching i Sarawak. Du bestiger Sydostasiens högsta berg och upplever MÅNGA andra häftiga äventyr. Kontakta någon av våra grymma reseexperter om du vill veta mer. Vi kan också hjälpa dig att hitta de billigaste flygbiljetterna till Borneo och ge dig de bästa insidertipsen så att du får ut så mycket som möjligt av din tid i Malaysia.

14 äventyrliga dagar på Borneo

Från SEK 18995
14 äventyrliga dagar på Borneo
14 dagar
En fjortondagarstur genom Sarawak och Sabah. Finn dig själv öga mot öga med orangutanger, näsapor, malajbjörnar och andra invånare i regnskogen, bada i varma källor och vattenfall, möt lokalbefolkningen (Dayak) och sov i ett ”longhouse”.
Frågor? Här kan du läsa mer om turen!

 

3: PERHENTIAN ISLANDS – UPPLEV PARADISET

Trollbindande stränder på Perhentian Islands, Malaysia

Perhentian Islands är kända för sina otroliga stränder, att vara bland de vackraste i världen. Ögruppen består av två öar; Kecil (”lilla”) och Besar (”stora”). Kecil är förstahandsvalet för backpackern, medan Besar erbjuder finare boenden och en lite lugnare atmosfär vilket lockar främst par och nygifta. Båda öarna har fina sandstränder, korallrev och turkost vatten där du hittar sköldpaddor, clownfiskar (tänk ”Hitta Nemo”) och små hajar. Öarna är täckta av djungel och har inga bilvägar – bara stigar – det gillar vi!

Jag vill åka!

Om du vill besöka Perhentian Islands när du är i Malaysia kan du ta hjälp av våra reseexperter för att hitta de billigaste flygen dit. Vi ser fram emot att se till så att du får uppleva paradiset! Kontakta någon av våra grymma reseexperter!

Billiga flyg till Perhentian Islands

Fråga oss!
Billiga flyg till Perhentian Islands
Är du sugen på att veta mer och njuta av Perhentian Islands på din resa till Malaysia och Asien? Kontakta våra reseexperter för att ta del av de bästa erbjudandena! Vi ser fram emot att hjälpa dig att 'chillaxa' här!
Frågor? Boka billiga flygbiljetter

 

4: KUALA LUMPUR - STORSTADSLIV & PETRONAS TOWERS

Skyskraporna Petronas Twin Towers i Kuala Lumpur, Malaysia

Om du reser till Malaysia kommer du sannolikt att göra ett stop-over i huvudstaden Kuala Lumpur. Om du gillar storstadsliv är Kuala Lumpur definitivt värt en visit under par dagars. Staden är full av liv!

Jag vill åka! I wanna go! 

KILROY erbjuder alla möjliga guidade turer i Kuala Lumpur, allt från ankomstpaket, utflykter till Batu Caves, sightseeingturer samt Legoland Malaysia. Se länk nedan för alla turer och utflykter samt hur du kommer i kontakt med oss om du har några frågor om KL.

Sightseeing i Kuala Lumpur

Från SEK 216
Sightseeing i Kuala Lumpur
1 -3 dagar
KILROY erbjuder flera olika guidade endagsutflykter i små grupper. Om du är i Kuala Lumpur en kortare tid är det ett perfekt sätt att få se och uppleva så mycket som möjligt!
Any questions? Här hittar du våra turer i KL

 

5: TAMAN NEGARA NATIONAL PARK – IN I DEN DJUPA REGNSKOGEN

Regnskogen Taman Negara, Malaysia 

Regnskogen i Taman Negaras nationalpark är en av de äldsta i världen, så gammal som 130 miljoner år enligt experter. Om du drömmer om att besöka den djupa regnskogen så är Taman Negara en av de bästa platserna i Sydostasien. Floran och faunan är enastående, de enorma träden fantastiska och endast ett fåtal av solens strålar hittar ner genom de täta trädkronorna. Att vandra i Taman Negara är en riktig upplevelse och det finns flertalet vandringsleder. Kom ihåg att lämna så få avtryck som möjligt!

Jag vill åka! I wanna go!

Kontakta KILROYs reseexperter om du vill höra mer om våra turer till Taman Negara. Och glöm inte att titta på videon nedan!

Video från Taman Nagara

 

6: CAMERON HIGHLANDS – DIN KOPP TE?

Vackra landskap och teplantage i Cameron Highlands, Malaysia

Cameron Highlands är ett omfattande område med böljande kullar, skogar och vackra teplantager i staten Pahang. Boh är den mest välkända tesorten härifrån (togs fram 1929) och förutom att njuta av en kopp kan du uppleva fantastiska vyer, vattenfall och bergstoppar.

Jag vill åka!

KILROY har ett grymt tvådagarsäventyr i Cameron Highlands där du får träffa lokala odlare, njuta av en kopp te, se vilda djur och spegelblanka sjöar. Läs mer nedan och kontakta KILROYs reseexperter för alla sorters frågor. Vi finns här för att hjälpa dig!

3-dagarsutflykt till Cameron Highlands

Från SEK 3589
3-dagarsutflykt till Cameron Highlands
3 dagar
Upptäck Cameron Highlands oförstörda skönhet medan du besöker teplantager och smuttar på en kopp lokalt te. Träffa odlarna när de arbetar på sina grönsaksodlingar och smaka på det lokala livet. Hotell, pick-up och transport är inkluderat i priset.
Frågor? Läs mer om utflykten här!

 

7: SMAKA PÅ DET LOKALA KÖKET – DU KOMMER INTE ÅNGRA DIG!

Malaysiska nudlar!

Bara tanken på den malaysiska maten får oss att vilja hoppa på nästa flight. De små matstånden som du tycker ser billiga och sjabbiga ut är vanligtvis de som har den allra bästa maten! Var äter lokalbefolkningen? Se dig omkring dig och gå dit! Malaysierna äter både lunch och middag ute nästan varje dag, så de vet var man ska gå. Satsa på en char kway tewo, en laksa, sataykyckling eller en nasi goreng. Det kan inte gå fel! Till det dricker du en Milo (en lokal chokladdryck), citronte eller en 100PLUS. Du kan få en god måltid för 8-15 RM (cirka 25 kronor) om du väljer något av de lokala matställena. I Kota Kinabalu finns det ett fantastiskt matställe på Gaya Street (nära Sunday market) där kocken varje morgon gör hemlagade nudlar, var där i tid om du vill hinna få dig en portion (de är inte sällan slut redan vid kl. 10.30)! Med största sannolikhet kommer du vara enda västerlänningen, eller "kwai lo" där, så var beredd på nyfikna blickar.

Jag vill åka! I wanna go!

KILROY har en smakrik tur i Kuala Lumpur; “Eat lika a local”. Här får du prova på det bästa det malaysiska köket har att erbjuda tillsammans med en entusiastisk guide som tar med er till sina smultronställen och berättar om maten ni äter. Läs mer nedan och tveka inte att kontakta oss om du har några frågor!

Eat like a local

Från SEK 408
Eat like a local
1 dag
Lär känna Malaysia på det mest utsökta viset – på en “food tasting tour”! Med en entusiastisk guide kommer ni att prova mat från ett antal ”hål i väggen” och matstånd i ett område bortom turiststråken.
Frågor? Läs mer om turen här!

 

8: DYKA I SIPADAN – TROLIGVIS DEN BÄSTA DYKNINGEN I VÄRLDEN

Dykning i världsklass i Sipadan. Malaysia

Om du vet lite om dykning har du troligtvis hört talas om Sipadan. Det spelar ingen roll om du redan har ditt dykcert, vill ta ett eller bara vill prova på att dyka; Sipadan är helt fantastiskt. Där finns allt! Sipadan ligger ungefär en timma från fastlandet (du flyger in till Tawau på Borneo) och dykningen är som bäst mellan april och december.

Jag vill åka! I wanna go!

Dyk tillsammans med barracudor, papegojfisk, sköldpaddor, rockor, valhajar och mer än 3000 andra arter i Sipadans magiska vatten. Läs mer om hur du kan ta dig till Sipadan här! Vill du åka till Malaysia? Kontakta oss!

Vill du åka till Malaysia?
Kontakta oss!
Taggar: Asien, Äventyr
Relaterade inlägg
Kontakt