12 stereotyper du möter när du backpackar

12 stereotyper du möter när du backpackar

Vi har alla träffat dem. Oavsett om det är på vandrarhemmet, på surfkursen, på flygplanet, på stranden eller mitt i regnskogen… de är överallt! Människor är olika men när du reser runt i världen finns det några backpackerstereotyper som man alltid träffar på. Här är några av dem:

1. Gitarrsnubben

Backpacker stereotyper - Gitar-duden

Gitarren i sig är inget problem. Det är det stora suget snubben att spela den enda låten eller en liten del av den enda låten han kan om och om igen. Och igen och igen.

2. Igeln

leaches-stereotypes

De verkar ofarliga när du först träffar dem och ni byter de första orden med varandra. Men sen märker du ganska snabbt att de suger sig fast som en igel på dig och vill göra precis samma som du och hänger efter dig överallt. De kan t.o.m. ändra sin resplan så att den följer din in i minsta detalj. Enda sättet att bli av med dem är att vara lika obeslutsam som dem, då hittar de någon annan som de kan följa istället. Eller så testa att springa ifrån dem!

3. Besserwissern

Backpacker stereotyper - Bedreviterne

De har varit överallt, åtminstone enligt de själva, och kan naturligtvis också allt. Det krävs mycket för att imponera på dem. De har redan gjort allt du planerar på din resa och de berättar gärna om sina upplevelser men frågar inte dig om dina. Inte sällan pratar dem med en negativ och lite nedlåtande ton. Rekommendationer från andra backpackers är bra men besserwissern förmedlar tyvärr sina på ett tråkigt sätt. 

4. Slarvern

Backpacker stereotyper - Slaskene

De ser ut som att de har rest i 10 år och att de nästan också var så länge sedan de tog en dusch senast. Du känner lättast igen dem på vandrarhemmet där de brukar breda ut sig och ta MYCKET plats.

5. Asiaten

Backpacker stereotyper - Asiatene

De asiatiska backpackerna är ofta väldigt artiga, tysta och lite blyga. De reser i små grupper och har stora kameror. Det kan vara lite svårt att få kontakt med dem, det kan hända att de tar kontakt med dig och frågar om vägen genom att försiktigt peka på en karta.  

6. Amerikanarna

Backpacker stereotyper - Amerikanerne

Utan tvekan de mest högljudda och skrytsamma av alla backpackers. Oavsett var du är så hör du dem från långt håll och de förväxlar ALLTID Sweden med Switzerland

7. De med dreads

Backpacker stereotyper - Dreadsfolka

De med dreads anser sig ofta stå högre än andra turister – de är lite mer av en världsmedborgare. De skulle ALDRIG använda sig av en guidebok, de åker alltid lokaltrafik eller liftar, de går barfota och klär sig bohemigt. De umgås bara med locals, går ofta på yoga och mediterar gärna. 

8. Partydjuren

Backpacker stereotyper - De overstadige berusede

De dricker och festar mer än någon annan och det är inte alltid en så bra idé. De tappar bort sitt pass och sina pengar och när de funnit dem igen så upprepas historien. Det händer ganska ofta också att de somnar i fel säng eller lite varsom.

9. Tekniknörden

Backpacker stereotyper - Datagjengen

De tillbringar det mesta av sin tid med att chatta med folk hemma, uppdatera sin Facebook-status, ta selfies och dokumentera varje liten detalj snarare än att chilla och njuta av resan. Du hittar dem oftast bakom sin Ipad eller har näsa ned i sin smartphone. 

10. Gamlingen

Hippie Grandfather Istock 517X291 V2

Vi tycker absolut att det är lite coolt att de som är äldre fortfarande reser backpackerstil. Det kommer vi säkert också göra. Men är man 40 år äldre än oss andra så kanske vi inte vill hänga med dem hela resan…

11. Lovers

Backpacker stereotyper - Elskerne

Att hänga upp en handduk runt våningssängen kanske skyddar mot insyn men det gör INTE att det blir ljudisolerat. Det är inte så roligt att dela våningssäng med två lovers som gör att hela sängen skakar..

12. Sköldpaddorna

Backpacker stereotyper - Skilpadder

Du ser dem bära runt på en stor ryggsäck på ryggen och en nästan lika stor ryggsäck på magen. De bor nästan i sin packning och har som man kan förstå en hel arsenal av prylar med sig men det gör också att de är redo för alla väder och allt som kan ske under resan!

Nu när du känner till vilka stereotyper det finns där ute så kanske det är dags att bege sig ut på en resa och träffa dem IRL? Kolla in KILROYs stora utbud av äventyrsresor här.  

Vill du backpacka?
Kontakta KILROY
Taggar: Backpacking
Relaterade inlägg
Kontakt