Reseberättelse - Annas stora äventyr i Centralamerika & Asien

Reseberättelse - Annas stora äventyr i Centralamerika & Asien

Anna tog det stora steget, trotsade sin rädsla och åkte på en äventyrsresa helt själv. Under två månader reste Anna i Centralamerika och Asien, bokade in två turer där hon träffade folk och upplevde massor av häftiga saker!

Det känns verkligen som om jag har varit med om allt mellan himmel och jord. Jag har upplevt allt från Ziplining i Monteverde, Costa Rica till tre timmars vandring i Malaysias regnskog i för att få se en blomma/parasit. Jag har hoppat i vattenfall från 3-10 meters höjd, vilket var helt fantastiskt, och sett mayaruinerna som har en intressant kultur och historia.  Det har även funnits tid för fest, shopping och att ligga och sola på stranden!

Annas favoriter 

  • Coolaste platsen i östra Asien var Bandung, där vi fick se den flytande byn ”Floating Village” och komma in i lokalbefolknings hem och se allt som fanns runt byn.
  • Älskade Nicaragua, Poneloya! Här bodde vi på ett hostel vid stranden. Fantastisk plats att surfa på!
  • Belize, Caye Caulker var en paradisö och hade den bästa snorklingen på hela resan, får inte missas. Jag hade kunnat bo på denna ö i någon månad!!

 

Anna Vattenfall

Transport

En sak som är bra att veta är att det är en del transport som ingår, bl.a. ”Chicken buses”, motorbåt, flyg, tuktuk m.m, så att det underlättar om man inte är rädd och inte väldigt lätt blir åksjuk. Vi åkte ofta minivan/privatvan över gränserna. Detta innebar mycket bussåkande, ganska lite sömn om man kör en YOLO-tur. Det hände att det var fest på kvällen med tidigt uppstigande dagen efter – men en väljer ju klart själv.

Boende

Även boendena skiljde sig åt, vi bodde på schyssta hotel, hostels och även camping platser.

Budget

Det tillkom utgifter, vi betalade själva för all mat och nästan alla aktiviteter, enstaka rundturer ingår. Viss transport betalade vi för själva, inte stora kostnader. Så tänk på att du behöver kanske en 20 000-30 000 kr i fickpengar om du ska va borta två månader. Självklart beror det på vart du ska resa, Asien var billigt men Centralamerika dyrare.

Att resa själv?

Jag rekommenderar detta starkt till dig som vill resa själv men är lite osäker och vill resa tryggt. En växer i sig själv, och ser allt på ett annorlunda sätt när en kommer hem. Du vet du klarar allt själv nu, vart du än ska eller vad du än ska göra i livet. Det är ditt liv bara du som kan bestämma över det. Så när pengarna finns där och tiden kommer igen så sticker jag reser direkt. Fantastisk att träffa folk från hela världen med.

Det var en helt fantastisk resa, det bästa jag gjort och perfekt om man reser själv.

  

Läs mer om turerna Anna åkte på

 

Ta en paus, ta en kall i Costa Rica 

Relaterade inlägg
Kontakt