Reseberättelse – Mikkes seglingsäventyr i Kuba

Reseberättelse – Mikkes seglingsäventyr i Kuba

Min segeltur i Kubas södra skärgård blev helt underbar, trotts lite bumps in the road. Läs om min resa som bjöd på både total avkoppling och fest! 

Resan började med lite krångel

Innan jag gick på G Adventures tur Sailing in Cuba så bokade jag boende en natt, på ett Casa particular med transfer från flygplatsen i Havana. Ett mysigt litet ställe var det och mamman i huset lagade god mat och tog verkligen hand om en. Men när jag skulle checka ut så visste de inte om att allt redan var betalt. Dom fick ringa ett par samtal och tillslut var allt löst, både med transfern till flygplatsen, min city tour och Night out in Havana haha. Allt löste sig men man fick kämpa lite för det! Första natten med G Adventure så blev det också krångel, jag var inte inbokad på deras boende. Men det löste jag genom att dela säng med några tyskar jag träffat på hostelet dagen innan. Men jag antar att det beror på att jag blev inbokad bara några dagar innan. Och jag fick höra att dom brukar behöva 14 dagar på sig för att få någonting klart i Kuba

Total avkoppling

Vi hade i alla fall tur med segelbåten som var en riktigt fin katamaran! Vi blev uppgraderade eftersom papperna för båten vi egentligen skulle ha haft inte var klara. Men wow vilken båtresa :) jag är väldigt nöjd! Jag delade rum med seglar-managern och det blev golvet för mig i en vecka. Kan dock inte klaga, öarna vi besökte var underbara och kockarna var det michelinklass på. Vi fångade själva färsk fisk och skaldjur varje dag och fick till exempel baracudda, carpaccio och grillad tonfisk och hummer till lunch/middag! Personalen var superduktiga och hela upplägget är för att slappna av till max. Så om ni ska till Kuba, avsluta med denna båtresa. Det är läsa, sola, bada, snorkla, paddla kajak och bara njuta som gäller i en vecka :) Inget jobbigt alls! Vi passade även på att besöka en sköldpaddsfarm, dricka en hel del rom och röka kubanska cigarrer.

The Cuban handshake

Transfern mellan Havanna och Cienfuegos (som man utgår seglingen ifrån) ingår trots att vår buss inte kom på vägen tillbaka haha. Vi ringde och dom sa att den var på väg, 5 min bara. Efter en timme var bussen fortfarande inte där så vi fick ta taxi. Det är i alla fall cirka 3 timmar mellan Havanna och Cienfuegos som är en Unesco stad och genom mysig. Värt en natt eller i alla fall en dag att strosa runt. Vi testade på nattlivet när vi var där och det är loco! Man ska till exempel akta sig för ”the Cuban handshake” vilket betyder att tjejerna går fram och tar dig mellan benen. Bortsett från det så var de skoj, har inte dansat så mycket sedan jag var 15 år! Dessvärre såg jag ut som ett kylskåp jämfört med kubanerna som har höfter av gelé.  

Kuba levererade

Jag är väldigt nöjd med min resa! Man kommer till helt öde stränder snorklar på magiska rev och en av öarna har lite befolkning och några turister samt en bar :) Båten är även utrustad med en bar som har öppet dygnet runt. En av öarna är magisk med massa leguaner, men där är så mycket plast som spolats upp från havet. Lite sorgligt när man ser hur mycket skit vi slänger i haven. 

Spana in detaljerna på segelturen Mikke gjorde i Kuba  

Relaterade inlägg
Kontakt