17 problem alla backpacker har

17 problem alla backpacker har

Om du har rest jorden runt eller varit på andra längre resor så kommer du garanterat att känna igen några av dessa problem.

1.  Att inte få sova i en ordentlig säng 

Følelsen av å sove i en skikkelig sengDet slår det mesta, den obeskrivligt sköna känslan av att lägga huvudet på kudden och njuta av en god natts sömn i en bekväm säng. Att vakna utvilad. Men som backpacker hamnar du allt för ofta i hängmattor, på busstationer, sittandes på ett tåg eller flygplan, i en stenhård våningssäng i ett dorm eller i ett tält utan luftmadrass. 

2. Att bli bästa vän med någon för att sedan resa vidare två dagar senare

Bestevenner på turDu skapar underbara minnen med din nya ”bästa vän” och du tänker tillbaka på de två dagarna ni reste tillsammans i Costa Rica. Som tur är har ni varandra på Facebook. Men du kommer förmodligen aldrig träffa din ”bästa vän” igen och ni hörs aldrig på Facebook. Tur att du träffar en ny ”bästa vän” för att sedan repetera och repetera och repetera…

3. Att ha exakt samma konversation med alla du träffar

Å ha den nøyaktig samme samtalen med alle du trefferVar kommer du ifrån? Var ligger egentligen Sverige? Hur länge ska du vara här? Vart ska du åka sen? Har du Wi-Fi-lösenordet? 

4.  Den eviga kampen att få plats med allt i ryggsäcken

Full ryggsekkRyggsäcken blir skumt nog fullare och tyngre för varje gång du reser till ett nytt ställe. Utan att du ens har köpt en endaste grej?! 

5. När du måste lukta på dina kläder för att kolla om dem är rena

Når du må lukte på klærne dine for å sjekke om de er reneDet är alltid lika kul att behöva identifiera var den förtjusande doften i ryggsäcken kommer ifrån och att behöva avgöra vad som är rent och vad som är smutsigt. Kom dock ihåg att till exempel underkläder kan vändas ut och in… trots lite lukt. 

6. Irritationen över att ha blivit lurad på 1 dollar

Irritasjonen over å bli lurtDet spelar egentligen ingen roll, dem behöver nog den där dollarn mer än dig. Men du blev lurad… och du tänker på allt du kanske kunde fått för den där dollarn. 

7. Att ringa hem utan att dina föräldrar tror att du ska be om pengar

Å ringe hjem til foreldreneÄr det så svårt att förstå att du någon gång ibland bara önskar att få höra deras ljuva stämmor?? 

8. Paniken när du upptäcker att du glömt att packa med toapapper

Nødvendigheten av dopapir i bagasjenDu sitter på tåget mellan Delhi och Mumbai och har ätit en dålig chicken tikka… Då kommer du förstå varför du ALLTID måste ha en toarulle med i bagaget. 

9. Fruktan att inte hitta en västerländsk toalett i tid

Å endelig finne vestlige toaletterFör du vet att det som annars väntar dig är ett hål i marken. Och i ena hörnet hänger det garanterat en spindel i samma storlek som en fotboll och stirrar på dig…

10. Frustrationen över att ingen vet skillnaden på Sweden och Switzerland

I Stock _000010777637_Double -(1)Ingen och då menar vi INGEN utanför Skandinavien vet skillnaden på Sweden och Switzerland… seriöst hur svårt kan det vara? ”I really like your chocolate” Seriöst? 

11.  Rädslan över att en kackerlacka ska lägga ägg i ditt öra

Frykten for at et kakerlakk skal krabbe inn i øret dittHelt normalt… eller? Vi har alla hört historierna. 

12. Fullt pass

Fullt passPaniken som uppstår när du inser att passet börjar bli fullt med pass-stämplar medan du fortfarande har flera länder kvar att besöka innan resan är klar. 

13. Att äta samma mat flera veckor i sträck 

I Stock _000008225190_LargeFörsta veckorna på din resa vill du testa ny mat men du blir ofta besviken så du har börjat köra på säkra kort. Du har ju en budget och vill inte slösa bort dina matpengar på något oätligt. Pad thai är både gott och billigt. För att inte tala om när du ska laga egen mat. Då blir det nudlar… igen. Det är billigt, lätt och går snabbt okej!?

14. Att glädja sig åt att komma hem… INTE

Å glede seg til å komme hjemHemlängtan kan bli stor men tristessen när du kommer hem kan bli minst lika jobbig. Du blir egentligen bara riktigt glad när du får ut och resa igen. 

15. Att planera en reunion

Å planlegge en reunionNepp, det blir aldrig någon reunion. Lyckligtvis har du alla på Facebook. All heder till dem som får ihop det. 

16. Känslan av att behöva en semester efter semestern 

Følelsen av å trenge en ferie etter ferienDet är slitsamt att resa jorden runt i flera månader. Hur många kommer egentligen hem utvilade och klara för jobb och studier? Ny semester it is! 

17. Post-travel depression

Post-travel depressionDen skrämmande känsla som kommer smygande cirka en vecka efter att du har kommit hem. Det enda som hjälper är att planera en ny resa så snart som möjligt. Helst åker du imorgon. 

Dags att bota din post-travel depression?
Kontakta KILROY

 

Taggar: Backpacking
Relaterade inlägg
Kontakt