8 favoriter i Fiji

8 favoriter i Fiji

Blunda. Och tänk på Fiji. Vilka bilder dyker upp i ditt huvud? Kritvita sandstränder, palmträd, kristallklart vatten, tropiska vattenfall, paraplydrinkar? Visst hittar du detta på Fiji!

Fiji är ett tropiskt paradis som erbjuder allt det där klassiska du kanske är ute efter på en solsemester. Men Fiji har så mycket mer att erbjuda än att lapa sol på stranden med över 300 öar! Här är en lista på våra åtta favoriter på äventyr & upplevelser i Fiji. Vilken är din favorit?

1. Båtluffa mellan öarna

Waya Lailai - Öluffa/båtluffa - en av våra åtta favoriter i Fiji

Fiji består av mer än 300 öar. Behöver vi säga att en av de bästa sätten att utforska Fiji är att båtluffa! För den självständige resenären är ett "Bula Pass" bästa alternativet. Dessa har blivit väldigt populära då du kan resa mellan öarna och utforska dem i din egen takt. Om du hellre reser ihop med andra unga resenärer och vill att vi hjälper dig att hitta en bra tur där rutten är klar fixar vi det! Oftast ingår flera måltider, boende och aktiviteter längs vägen, så att du kan uppleva det bästa av Fiji och ha roligt med dina nya reskamrater!

2. Snorkla i kristallklart vatten

Snorkla är en av våra åtta rekommendationer att göra när du reser i Fiji!

Att snorkla är ett måste när du reser till Fiji! Fiji har beskrivits som ett verkligt akvarium, med dess färggranna koraller och vackra marina liv. Yasawaöarna är det absolut bästa stället att snorkla på, och om du har tur får du se lite hajar och mantor/djävulsrockor simma förbi! Skaffa dig cyklop och snorkel och kasta dig i det varma och behagliga vattnet. Avsluta sedan dagen med en väl förtjänad massage på stranden.

3. Drick Kava

Prova Kava - en av våra åtta favoriter i Fiji

Du kan inte lämna Fiji utan att ha smakat på den lokala drycken Kava. Kava är gjort på ett pulver från Kavaroten blandat med vatten och är ett viktigt socialt inslag i Fiji. Det ser ut och känns som om du dricker lerigt vatten och din tunga kommer att domna, men det är något typiskt fijianskt som borde provas när en är här. Så luta dig tillbaka och njut av ceremonin, den trevliga atmosfären och småpratet som kommer. Undrar du vad som kan vara ett bra samtalsämne när du besöker den lokala byn? Fråga om rugby, fijianerna är helt besatta av sporten!

4. Dyk i Fiji

Dykning - en av våra åtta favoriter i Fiji

När du är i Fiji är att dyka ett måste! Vattnet är klart och det är jättebra sikt, och det marina livet är bara helt fantastiskt! Dyk bland nyfikna fiskar och färggranna koraller, det finns fullt med skönheter här under ytan! Vi kan erbjuda dykkurser i Fiji för både nybörjaren och dig som vill utveckla din dykning, samt fundives för dig som redan har dykcertifikat. Vad du än väljer kommer du att få med dig minnesvärda äventyr under ytan!

5. Besök kyrkan!

Besök en kyrka - en av våra åtta favoriter i Fiji

Det kan låta lite udda, men kyrkan är en viktig del i de flesta fijianers vardag. Söndagar är en dag då hela samhällen samlas för att be och sjunga låtar, vackrare än många föreställer sig - fijianer kan verkligen sjunga! Efter kyrkbesöket är det dags för en festlig lunch där hela familjer samlas runt matbordet för att umgås och äta god mat. Har du tur blir du inbjuden av en familj att delta i en festmåltid. Fijianerna är kända för att vara det vänligaste folket i världen, så chanserna är goda!

6. Bada i tropiska vattenfall

Bada i tropiska vattenfall  - en av våra åtta favoriter i Fiji

Ärligt talat, vi har alla sett schamporeklamerna där de tvättar sina hår i ett urläckert vattenfall, omgett av lummiga gröna buskar och färggranna blommor, och drömt om att en dag. En dag är det jag som gör det. Och här är din chans! Fiji har massor av vackra vattenfall, men det 24-meter höga vattenfallet Tavoro slår de flesta. Runt omkring vattenfallet som ligger i Bouma National Heritage Park (som även kallas "Fiji’s Garden of Eden") finns orkidéer och urgamla ormbunkar. Det finns mer saker att se i nationalparken och du kan lätt ta dig till vattenfallet till fots, genom en platt gräsbevuxen stig.

7. Se en traditionell Meke-ceremoni

Meke-ceremoni - en av våra åtta favoriter i Fiji

Att sjunga och dansa är en stor del av den fijianska vardagen och att se en ceremoni som detta förstår en snabbt varför. Orkestern har på sig en blomkrans; dansarna har traditionella kläder på sig; kvinnorna bär vackra och färggranna kläder och tar på sig kokosolja medan männen klär sig i krigare-outfits. Låtarna och danserna berättar alltid en historia, frågan är om du kan lista ut vad det handlar om?

8. Njut av solnedgången med en kokosnötsdrink i handen

 8 best things to do in Fiji: Watch the sunset

Alltså ja det är en kliché, men gör det minst en gång innan du lämnar Fiji. Luta dig tillbaka med en kokosnötdrink i handen och njut av när solen går ner bakom det stora havet. Passa på att ta några mentala bilder också, det passar perfekt att drömma dig tillbaka till nästa höst och vinter du är hemma.

Vill du utforska Fiji?
Kontakta KILROY
Relaterade inlägg
Kontakt