Budgetresa till Maldiverna

Budgetresa till Maldiverna

Drömmer du om att resa till Maldiverna men tänker att det är så dyrt att du behöver vinna på lotto eller spara till åka dit på en bröllopsresa? Du har helt rätt i att det kan vara väldigt dyrt att resa till Maldiverna, men det behöver inte vara så dyrt som du kanske föreställer dig. KILROY har restipsen som hjälper dig som vill göra en budgetresa till Maldiverna. Läs vidare och börja planera din drömresa på riktigt! 

1. Utforska de lokala öarna 

Budgetresa till Maldiverna - Tips resa Maldiverna - Färgglada hus lokal öDet allra viktigaste tipset för att dra ner på kostnaderna när du reser till Maldiverna är att ta dig till de lokala öarna (t.ex. Dangheti, Rasdhoo och Felidhoo) istället för att bara stanna i turistbubblan på resorterna och missa allt det genuina Maldiverna har att erbjuda. På de lokala öarna är priserna avsevärt lägre än på resortöarna och du har möjlighet att lära känna lokabefolkningen här! Dessa lokala öar var länge stängda för turister men under de senaste åren har myndigheterna öppnat upp så att du kan besöka hur många öar du vill. Tack vare alla dessa år med restriktioner har många av de lokala öarna inte upptäckts av turister, vilket inte gör det ovanligt att känna sig som den enda turisten i området.

2. Maldiverna som ett stopp på din långresa 

Det blir en ganska lång flygresa i sig att endast resa tur & retur till Maldiverna, så varför inte ha med Maldiverna som ett stopp på en större långresa? Det behöver inte nödvändigtvis kosta dig mycket extra. Flyg t.ex. via Sri Lanka, Indien eller Dubai, en mellanlandning i Maldiverna kan t.o.m. ingå i vissa flygbiljetter.

3. Res till Maldiverna under lågsäsong

Maldiverna är härligt och har en temperatur på ca 30 grader året runt! Undvik att resa hit under högsäsong (december-april), då är det inte bara mer andra resenärer utan priserna är även som högst. Res till Maldiverna under lågsäsong istället mellan maj och november och trängs med mindre andra resenärer och det är lägre priser. Det är vanligen mer regn denna period med i gengäld är vågorna bättre och djurlivet runt korallerna mer färggranna.

4. Inrikesresor med de lokala färjorna

Budgetresa till Maldiverna - Tips resa Maldiverna - Åk med lokal färjaDe flesta som reser till Maldiverna landar i Male och tar sedan inrikesflyg eller möjligen motorbåt (speedboat) ut till de andra öarna. Du kan spara mycket pengar på att ta en av de lokala färjorna istället. De är inte det snabbaste alternativet men i gengäld får du en trevlig båttur på köpet till ett mycket bättre pris! Kolla dock tidtabellen innan du landar då alla färjor inte avgår dagligen.

5. Strunta i dyra lyxhotell och resorter 

Ska du göra en budgetresa säger det sig självt att du behöver hitta billigt boende och det kommer du inte att hitta på stora lyxhotell. Varför inte hänga med på något av våra prisvärda äventyr och snorkla eller dyka, där boende ingår? Det finns även en del små lokalt ägda "guest houses" som har dykt upp på Maldiverna under de senaste åren som du själv kan söka efter online. Priserna en bråkdel av vad du hade fått betala på lyxhotellen, plus att du kommer att bli få ett varmt mottagande av värden och dennes familj! Du kommer inta bara att spara pengar genom att bo så här, det kommer dessutom att ge dig en mer autentisk upplevelse av Maldiverna.  

6. Prova den fantastiska lokala maten

Budgetresa till Maldiverna - Restips Maldivene - Prova den goda matenEn annan fördel med att bo på ett lokalt "guest house" är att du får möjligheten att prova autentisk mat som lokalbefolkningen äter på Maldiverna och vi kan lova dig en sak; den är fantastisk! Måltider ingår ofta på "guest houses" och oftast serveras det färsk fisk och skaldjur som du avnjuter tillsammans med värdfamiljen. Både gott och socialt! Om maten inte ingår där du bor och du känner dig lite äventyrlig kan du alltid gå ner till stranden och möta fiskarna när de kommer iland med sin fångst. Vänta dig lite av ett prut-krig, men vinner du detta så kan du få dig en billig brakmiddag!

7. Dra och snorkla på egen hand

Budgetresa till Maldiverna - Tips resa Maldiverna - Fantastisk snorklingMånga tror att en behöver båt för att ta sig till riktigt bra snorkling, men Maldiverna har så mycket att se under havsytan att du hittar grym snorkling från stranden. Du kan oftast långa snorkelutrustnig från ditt boende, annars kostar det inte mycket att investera i ett eget kit, du skulle garanterat att få användning för det!

Är du sugen på att resa till Maldiverna?

Spara tid och pengar - snacka med en reseexpert!

 

Vill du slippa att planera hela resan själv och fortfarande göra en budgetresa till Maldiverna?

Budgetresa till Maldiverna - Tips resa Maldiverna - Grym rundresa hos KILROYEtt annan utmärkt sätt att utforska Maldiverna på är att haka på någon av våra äventyrsresor i Maldiverna. På "Maldives Dhoni Cruise" (se nedan) går du ombord båten i Male och båtluffar de kommande sju dagarna mellan flera öar i med andra unga och nyfikna resenärer från hela världen. Besök bebodda som obebodda öar, snorkla, bada och chilla i solen, massvis! I priset ingår lokala transporter, boende på båten och vissa aktiviteter. Du får mycket för pengarna och vi kan lova dig tt det blir en resa du sent kommer att glömma!

 

Oavsett hur du väljer att resa till Maldiverna är det en plats alla borde besöka minst en gång i livet! Det är sannerligen ett öparadis, passa på att se det med egna ögon IRL innan det är för sent! 

Är du sugen på att resa till Maldiverna?

Spara tid och pengar - snacka med en reseexpert!

 

Relaterade inlägg
Kontakt