15 tips inför en roadtrip i USA

15 tips inför en roadtrip i USA

1. Planeringen av en roadtrip

Har du funderat på hur många mil du kan köra per dag? Den gyllene regeln är ca 18 mil per dag. Om du planerar för en 17 dagars roadtrip i Kalifornien, bör hela resan inte vara mer än 17x18=306 mil. Då kan du även ha nån dag med ingen körning alls. Regeln fungerar! Se våra förslag på populära rutter.

2. Supersize-Me

Vår statistik visar att de flesta kunder hyr en mindre bil men uppgraderar sedan bilen vid ankomst. Under 2014 bokade 10% ekonomistorlek på sina bilar men bara 2% plockade ut den aktuella bilen. Att uppgradera på plats är upp till fem gånger dyrare än att välja rätt från början, så välj en stor bil på en gång!

3. Boka bilen innan du reser

Vissa väljer att boka sin hyrbil på plats men det brukar inte löna sig! Tvärtom blir priserna lätt dyrare på plats och de viktigaste försäkringarna ingår inte alltid. Bokar du din hyrbil innan du reser hos KILROY ingår dessa försäkringar till ett bättre pris pga. våra grymma avtal med hyrbilsföretag i USA!

4. Bensin

Bensin är inte så billigt i USA som det brukade vara. En gallon (3,75 liter) kommer att kosta dig ca USD 2,50-3,50, så när du budgeterar, planera för USD 0,7-1 per liter. De flesta fordon drar 1 liter/10-12 km.

Roadtrip i USA - Highway 1 & Big sur bixy bridge

5. Parkering

Parkering för bilen under natten kommer att kosta dig mellan USD 20-50 per natt på centrala hotell i städer som San Francisco, LA, New York och Washington.

6. Upphämtning av bilen

Om du vill hämta upp din hyrbil från ett kontor centralt i en stad så blir det oftast lite krångligare t.ex. med att köra efter mörkrets inbrott, att vänja sig vid bilen och att vänja sig vid automatväxel är inte heller så roligt när man samtidigt är jetlaggad. Du behöver heller knappast en bil i exempelvis SFO, och du spar pengar på parkering. Så, om du vill hämta ut bilen på ett centralt kontor - hämta den istället dag 2 eller 3.

7. Roadtrip kust-till-kust

Är du sugen på att resa från kust till kust kan du spara massor av pengar om du kör från väst till öst (Kalifornien till New York). Anledningen är att det är billigare att starta i Kalifornien än att starta i New York (med undantag för vissa bilar som hämtas ut på Newark flygplats/EWR). Om man jämför sex veckors resa: 

  • 17 sep - 28 okt (biltyp standard) från Los Angeles: ca USD 2320 
  • 17 sep - 28 okt (biltyp standard) från Manhattan: ca USD 3020 (observera att bränsle inte ingår vid upphämtning i Manhattan)

Skillnad: USD 700!! Skillnaden täcker in envägsavgiften på USD 500 plus en hel del bensin.

Route 66

It's going to be LEGENDARY!
Route 66
Legendariska Route 66 går mellan Chicago, Illinois och Santa Monica utanför Los Angeles i Kalifornien. En roadtrip här är perfekt för att se flera sidor av och delstater i USA!
Kör ba' kör!

 

8. Highway 101 på roadtrip i USA

De flesta som gör en roadtrip i Kalifornien vill köra längs den kustnära Highway 101. Om man kör från Los Angeles till San Francisco kör man på bergssidan av vägen, och inte på havssidan. Vill man ha de pittoreska vyerna och lätt kunna stanna på utsiktsplatser (och det vill man!) så är det bättre att köra från San Francisco till Los Angeles.

9. Roadtrip i USA i en Cabriolet?

Det är den amerikanska drömmen, och ja, det är ganska coolt! Men det är inte så bra för en roadtrip i USA. De främsta orsakerna till detta är att bagageutrymmet på t.ex. en Chrysler 200 är väldigt litet och ännu mindre om taket är uppe. Att sitta på lädersäten i 30 grader är inte heller särskilt skönt, och sist men inte minst är bränsleförbrukningen med taket nere, omkring 8-9km/liter.

10. Boende under en roadtrip i USA

Det kan vara skönt att ha boende bokat i anslutning till ankomsten och avresan samt i de städer där priset kan springa iväg lite som t.ex. i Grand Canyon eller Las Vegas. Annars finns ofta gott om "motels" längs vägen. Vill man snåla kan man ta med eget tält, och övernatta på campingplatser.

Dra på roadtrip i USA

11. Korsa gränsen?

Vad är tillåtet: USA till Kanada omvänt: JA, inga problem (inget godkännande från hyrbilsföretaget behövs) USA / Kanada till Mexiko: NEJ!

12. Avgiftsbelagda vägar

De flesta stater har avgiftsbelagda vägar. Avgiftsbelagda vägar är ofta mycket snabbare än vanliga vägar, särskilt runt storstäderna, men kostar dig några dollar. Kom ihåg att spara lite mynt för detta.

13. GPS - 3 sätt ordna med en GPS

GPS kan vara en ovärderlig hjälp när du ska göra en roadtrip.

  1. Ta med din egen GPS och köp de kartor du behöver på plats.
  2. Hyr en GPS från biluthyrningsfirman.
  3. Köp en GPS vid ankomsten - Walmart erbjuder Garmin GPS från USD 110. 

Alternativ 3 kan vara en bra och billig idé, om du planerar att köra i mer än 4 veckor. Förutom en GPS, är en "Rand McNally Roadmap" ett utmärkt och bra komplement på din roadtrip. GPS:n hjälper dig att hitta men "Rand McNally Roadmap" ser till att du får tips på saker som går att göra och se i områden som du passerar.

14. Kylbox

Lägg ner USD 5-10 på att köpa en kylbox i första bästa affär. Kylboxen håller din dricka, snacks/lunch kallt i baksätet under hela dagen, och det är extra bra under sommarmånaderna.

15. Musik på roadtrip i USA

En del av resan består ju såklart den musik du lyssnar på under resan... Alla bilar har såklart radio och på de allra modernaste bilarna kommer du att kunna plugga in din telefon. Har du ett premium abonnemang på spotify ska du kunna lysnna genom telefonen även här. Ladda ner KILROYs playlist "Roadtrip California" - så har du låtar så att det räcker för en riktigt lång bilresa...

Vi har riktigt bra priser på hyrbilar i USA och hjälper dig gärna med bokning och förslag på roliga resrutter redan idag!

Spara tid och pengar - snacka med en reseexpert!

 

Se film: Roadtrip i USA - mot Monument Valley!! 

 

Vill du veta mer eller få ett prisförslag?
Kontakta våra reseexperter
Vill du ha inspiration Roadtrip-rutter i USA?
Se fler Roadtrips här

 

Relaterade inlägg
Kontakt