10 hetaste resmålen 2016!

10 hetaste resmålen 2016!

Är du redo för nya, spektakulära reseupplevelser nästa år? Vi på KILROY listar de 10 hetaste resedestinationerna 2016. Låt dig inspireras inför nästa års äventyr!

1. Laos

Vang Vieng, Laos

Laos är en pärla som har lika mycket att erbjuda som sina berömda grannar Thailand, Vietnam och Kambodja. Orörd natur som får dig att tappa andan, fascinerande vattenfall, ståtliga fjäll, små pittoreska byar samt en enastående gästfrihet. Landet bjuder även på höjdpunkter som Louang Prabang, Tham Kong Lo, Bolaven Plateau, Vang Vieng, Si Phan Don (4000 öar) och kanske sydostasiens godaste öl, Beerlao. Låt Laos bli ditt äventyr år 2016!

2. Nepal

Nepal er i vinden igjen!


Nepal är på tapeten igen och turisterna börjar sakta men säkert att hitta tillbaka till denna magiska destination efter jordbävningskatastrofen som drabbade landet i början på detta år. Inklämt mellan Himalayas bergsväggar och immiga djungler från de indiska slätterna ligger denna fantastiska oas som är mest känd för sina snötoppar, sherpas, jakar, kloster och mantran. Här är upplevelserna oändliga, äventyren i världsklass och du bjuds på ögonblick som du aldrig kommer att glömma. 

3. Hawaii

Den fantastiske Na Pali-kysten på Kauai

Ögruppen Hawaii är en destination som väldigt många drömmer om och det är helt förståeligt då Hawaii ÄR paradiset på jorden. Landet lockar med dramatisk natur, palmkantade vita stränder, tusentals vattenfall, våldsamma vulkaner samt den grönaste djungeln du någonsin kommer att skåda. Om inte detta vore nog kan vi även locka med surfing i världsklass! Hawaii är surfarnas mecka och bjuder på de största och vildaste vågorna som rullar in mot kusten främst under vintermånaderna. 

4. Sydafrika

Fantastiske Cape Town, Sør-Afrika

Att Sydafrika skulle vara en fantastisk destination är ingen nyhet, men vi känner att det är på tiden att lyfta fram detta land som ett av världens bästa resmål. I Sydafrika kan du åka på safari i någon av Afrikas bästa nationalparker, delta i ett antal olika spännande volontärprojekt, dyka med vithajar, gå på vinprovning, hoppa bungyjump, lära dig surfa eller kite surfa, åka på roadtrip samt mycket mycket mer. Sydafrika har verkligen ALLT för en lyckad semester och att Kapstaden är en av världens vackraste städer är bara ett plus i kanten!

5. Kuba

Cuba, landet der tiden har stått stille

Kuba, landet där tiden har stått stilla, är mest känt för sina mojitos, cigarrer, Che Guevara tröjor och gamla jänkarbilar. Det finns inget annat land i världen som liknar Kuba med sin livsglädje, stolthet och charmiga atmosfär. Vi har sagt det förut och vi säger det igen, upplev det äkta Kuba medan du har chansen och ta del av fantastiskt vita stränder, magiska solnedgångar, fascinerande arkitektur och inte minst het rumba!

6. Mongoliet

Utrolige opplevelser i Mongolia

I Mongoliet kan du passa på att leva nomadliv långt ute på den mongoliska landsbygden, en upplevelse som du definitivt aldrig kommer att glömma. Många lägger in ett stopp i Mongoliet på väg till Peking under sin resa längst Transsibiriska järnvägen, men landet är stort och vackert och förtjänar mer än bara ett kort stopp. Om du är ute efter annorlunda reseupplevelser år 2016 kanske det vilda Mongoliet är destinationen för dig?

7. Uruguay

Punta del Este, Uruguay

Det lilla sydamerikanska landet mellan Argentina och Brasilien blir ofta överkört av sina mer kända grannar vilket innebär att landet sällan hamnar på den klassiska resrutten för backpackers  som ska till Sydamerika. Detta är väldigt märkligt då Uruguay är helt fantastiskt och bjuder på små charmiga smultronställen. En liten pärla som vi starkt kan rekommendera är mysiga Punta del Diablo, uruguayanernas egna getaway. Åk dit!

8. Filippinerna

Las Cabanas Beach, Palawan, Filippinene

Fillippinerna kan du få alla dina backpackerdrömmar uppfyllda. Ö-hoppa mellan de tropiska öarna, dyk ner i det kristallklara vattnet, slappa i en hängmatta och bara njut av livet. Några av våra favoritöar är Palawan, Bohol, Malapascua, Coron samt Boracay och missa för allt i världen inte snorklingen med valhajar i Donsol.

9. Sri Lanka

Unawatuna Beach, Sri Lanka

Redan år 2013 gissade vi på att Sri Lanka kommer att bli en mycket populär destination inom den närmaste tiden och mer rätt än så kunde vi inte ha. Sri Lanka är hetare än någonsin! Efter många år av inbördeskrig har landet röstats fram till ett av de coolaste alternativen i Asien och intresset för denna pärla sydöst om Indien verkar inte avta på långa vägar. Sri Lanka är den nya favoritdestinationen bland backpackers och lockar med vacker natur, god mat, surfing i världsklass samt massa spännande upplevelser och aktiviteter. Missa inte Sigiriya, Mirissa, Unawatuna, Yale National Park och Adam´s peak.

10. Rwanda

Vakker natur i Rwanda

Rwanda har en mörk historia bakom sig och ett besök till detta lilla land är inte komplett utan ett besök till Kigali Memorial Centre. Jobbiga intryck väntar här, men det är mycket speciellt och hoppingivande att se hur långt landet har kommit sedan det fruktansvärda folkmorden för lite mer än tjugo år sedan. En av de största höjdpunkterna är Volcanoes National Park, där gorilla safari är ett givet alternativ, en upplevelse utöver det vanliga som du garanterat kommer att minnas för resten av ditt liv. 

Förslag på upplevelser:

Vill du ha mer inspiration till din drömresa 2016?
Hör av dig!
Relaterade inlägg
Kontakt