10 skäl till varför resor förstör ditt liv

10 skäl till varför resor förstör ditt liv

Att resa är nog det mest fantastiska som finns. Känslan att få glädja sig över en ny resa, spänningen av planeringen, längtan efter nya upplevelser och den härliga, pirriga känslan av att det snart är dags för avfärd är nästan obeskrivlig. Så hur kan då resa förstöra ditt liv? Jo, det ska vi berätta för dig!

1. Du kommer aldrig få nog!

Du kommer aldrig att få nog

Att resa är inte något som du blir färdig med. Din nyfunna wanderlust försvinner aldrig. När du väl blivit biten av resebacillen så är det kört! Du kommer alltid vilja ha mer. Du kommer alltid vilja uppleva nya platser och fjärilarna i magen driver dig för alltid mot nya äventyr. 

2. En värld full av vänner du aldrig träffar igen

En värld full av vänner

På din resa runt omkring i världen kommer du att möta en hel drös med fantastiska, vackra, vänliga och hjärtliga människor. Ni kommer att dela minnen och upplevelser för livet. Men den bittra sanningen är att du högst troligt aldrig kommer att träffa dessa människor igen...

3. Sverige blir så sjukt kallt och tråkigt

Sweden _Winter _1280x 720

Missförstå oss rätt. Sverige är ett fantastiskt och spekakulärt land. Det är ju ganska vackert också om man tänker efter, och så är det väldigt tryggt och lungt att bo här. Du kan dricka vattnet i kranen och du blir högst troligt inte bortblåst i en orkan. Men herregud vad kallt det är, och är inte allt det här lugna och trygga lite tråkigt också? Utmaningar som den gången du reste overland genom Afrika, gick Inkalegen till Peru, åkte på road trip i USA eller backpackade genom Asien är kanske inte direkt jämförbara med vad Sverige erbjuder. Visst, Sverige är nära och det finns både surf, skidåkning och vandring, men det kan du göra när du blir äldre. Nu är enda lösningen på ditt problem att resa bort - igen!

4. Familj och vänner kommer att hata dig

Familj och vänner kommer att hata dig

Ja, eller kanske inte bokstavligt talat, men de kommer att bli så trötta på att höra om alla de otroliga äventyren du har varit med om, och alla nya resor som du planerar att göra. Vissa kommer att vara avundsjuka, en del kommer att överväga att säga upp dig som vän i alla sociala medier. Då slipper de åtminstone se alla dina lyckliga uppdateringar från hela världen. För gissa om här ska delas på  Facebook och Instagram!

5. Jorden Runt-resan kommer att bli det bästa året i ditt liv

Resan kommer bli det bästa året i ditt liv

Men det låter ju bra eller? Förvisso, men allt som kommer efter den kommer aldrig att kunna mäta sig med det du upplevde på din resa. Att resa jorden runt är något som de flesta bara gör en gång i livet. Du kommer för alltid att jämföra situationer och händelser hemma med det du upplevde på din resa. Och visst kommer du sakna det? Minnerna har du ju alltid kvar, men är det kanske inte lika bra att boka in en ny resa? 

6. Orimlig reseavund

Orimlig reseavund

Finns det verkligen något som heter orimlig reseavund? Ja, definitivt. Varje gång du ser någon annan som är ute och reser eller berättar om sina planer för en kommande resa så känner du hur missunsamheten kommer krypande och resfebern slår till hårdare än någonsin. Orimlig reseavund är ett fruktansvärt tillstånd och det enda som hjälper är att boka en flygbiljett. NU! 

7. Väckarklockan på morgonen blir din värsta fiende

Väcklarklockan är din värsta fiende

Vanliga rutiner försvinner när du är ute och reser och kan ta dagen som den kommer. Att ha ett alarm som ringer på morgonen kan bli en ytterst skrämmande och märklig upplevelse och inte minst att vänja sig vid. Vänligen notera att återanpassning till en normal vardag tar tid.

8. Vänta dig en förfärlig rastlöshet

En förfärlig rastlöshet

Med ett ord, wanderlust, kan det beskrivas så fint på engelska. Ja, eller egentligen tyska, men oavsett: A strong desire for or impulse to wander or travel and explore the world. Någon som känner igen sig?

9. Ständing planering och fixering av nya resor

Ständig planering av nya resor

Du ägnar nu all din lediga tid på att tänka, drömma om och planera din nästa resa och kommer behöver kämpa för att kunna fokusera på något annat. Högst troligt utvecklar du även en märklig attraktion till kartor och glober, som snabbt utlöser nya dagdrömmar om resor. Därför avsätter du även det mesta av din lön till nya resor, varpå Spagetti Bangladesh kommer vara det enda din ekonomi kan erbjuda från kostcirkeln.

10. Post-travel depression

Post-travel depression

Det här är kanske det värsta av allt. Den skrämmande känslan som kommer krypande ca. en vecka efter att du har kommit hem. Det enda som hjälper är att planera en ny resa så snart som möjligt. Eller ännu bättre, se till att du alltid har en ny resa att se fram emot!

Kort sammanfattat; "Jag ångrar verkligen att jag reste Jorden Runt". Det har ingen sagt. Någonsin.

Ge dig ut i världen och förstör ditt liv du med!

Vill du planera en resa på en gång?
Kontakta oss!

 

Relaterade inlägg
Kontakt