5 frågor till Marika som rest i Colombia

5 frågor till Marika som rest i Colombia

Marika Thil har varit reseexpert på KILROY i över 15 år. Hon har rest jorden-runt, bockat av många av sina drömresor och upplevt äventyr över hela världen. Hennes favoritmaträtt är Pintxos i San Sebastian, Spanien och bästa stranden är Muri Beach och Aitutaki, Cooköarna. Nu har Marika rest i Colombia och vi har bett henne svara på 5 snabba frågor!

1. Vart reste du i Colombia? Jag flög till Bogota och reste sedan vidare till de Karibiska kuststäderna Cartagena, Santa Marta och Taganga.

2. Hur reste ni runt? Jag reste med G Adventures, som är en av våra största äventyrsleverantörer. Vi flög inrikes med Avianca Airlines från Bogota till Cartagena. Annars tog vi oss runt med minibuss och båt.

3. Vad var höjdpunkten med resan? Höjdpunkten på resan var ”The Lost City Trek”. En riktigt tuff 5-dagars hiking djupt in i Sierra Nevadas regnskog. Otroligt vackert och med naturliga pooler att svalka sig i längs vägen. Väl uppe i ” The Lost City” belönades vi av en fantastisk utsikt. En helt magisk plats!

4. Skulle du rekommendera andra att resa dit? Ja det skulle jag absolut. Colombia är ett spännande land som har mycket att erbjuda. Den karibiska kusten med härliga stränder och öar, Tayrona National park med orörd regnskog och den moderna huvudstaden Bogota med all dess kultur. Vi fick även besöka några av KILROYs volontärprojekt i Colombia, Cartagena som jag varmt kan rekommendera, som också går att kombinera med en spanskkurs.

5. Kändes det tryggt att resa runt i landet? Ja, det tycker jag. Självklart ska man resa med sunt förnuft och ta reda på vilka områden man bör undvika, speciellt kvällstid. Det var min första resa till Sydamerika så det var lite nervöst, men människorna i Colombia är väldigt trevliga och hjälpsamma. Dock är det många som inte talar engelska, så det kändes extra tryggt att ha en lokal guide med som kunde översätta och även berätta om landet och dess kultur.

Vill du veta mer om Colombia?
Hör av dig!
Vill du resa och ha en Personlig Reserådgivare?
Hör av dig

 

Kontakt