Volontärarbeta med djur i Laos

Volontärarbeta med djur i Laos

Laos är ett vackert land i Sydostasien, som även toppar vår lista med de 10 hetaste resmålen 2016. Men ett av de största problemen i Laos är illegal djurhandel från Sydostasien till Kina, dagligen är tusentals vilda djur inblandade i illegal handel. Nu kan du resa och volontärarbeta i Laos och göra skillnad på detta nya och spännande projekt i Laos där du kan volontärarbeta med djur

Wildlife Friends Foundation driver redan ett räddningscenter i Thailand, det är möjligt att du redan har sett inslag från detta på Animal Planet eller National Geographic. Men i början av 2015 började också Wildlife Friends Foundation ett samarbete med Laos Zoo i Vientiane med syfte och göra Laos Zoo till en räddningsenhet för vilda djur som kan hjälpa till att stoppa och rädda djur från den illegala handeln, rehabilitera djuren och släppa tillbaka dem i deras naturliga miljö. Detta är en enorm och utmanande uppgift där Laos Wildlife Rescue Centre (LWRC) behöver massor av hjälp!

Laos Zoo har under de senaste åren varit utan ledarskap och djurens faciliteter och omgivning är gamla och slitna. Under de närmaste åren ska LWRC bygga upp landets första räddningscentrum som lever upp till internationell standard, för att göra livet bättre för de djur som bor på Laos Zoo, både de som inte kommer kunna klara sig själva och dem som kommer att släppas ut i naturen. 

Som volontär på LWRC kommer dina arbetsuppgifter att vara saker som: förbereda maten och utfodra djuren; underhållsarbete av djurens område som t.ex. rengöring. Det kan även förekomma att bygga nya/uppdatera djurens utrymmen, beroende på hur många volontärer som är på plats. LWRC stöder inte någon s.k. ”hands-on”-kontakt med djuren, vilket innebär att du inte kommer att ha någon fysisk kontakt med djuren, såvida inte någon från LWRC ser en anledning och ger tillstånd om detta vid specifika tillfällen. 

Stad: Vientiane, Laos
Längd: 1-12 veckor

Varje dag kommer att se olika ut men du kommer främst arbeta med:

  • Förbereda mat och utfodra djuren
  • Rengöring av djurens utrymmen
  • Diverse underhållsarbeten
  • Lagning av anläggningen

Vad ingår när en volontärarbetar med djur i Laos?

  • Boende
  • 3 måltider per dag
  • Utbildning i arbetet och uppföljning på projektet

För att delta måste en minst vara 18 år. Är du över 15 år kan du delta om du reser med en föräldrar. 

OBS! Tänk på att flygbiljetten inte ingår i priset. 

Bilder från volontärarbetet med djur i Laos

volontärarbetet med djur i Laos
Du kommer möta urgulliga djur under ditt volontärarbete. 

volontärarbete i Laos - renoveringsprojektOch samtidigt hugga tag i olika renoveringsprojektet som finns på anläggningen. 

volontärarbete i Laos - boende
Du kommer bli en del av Laos på ett helt annat sätt när du arbetar som volontär. 

volontärarbete i Laos
Volontärarbete handlar om att göra en insats för djurens välbefinnande. 

Vill du veta mer?
Kontakta oss
Relaterade inlägg
Kontakt