Destination Sri Lanka - Reseberättelse del 1

Destination Sri Lanka - Reseberättelse del 1

Jasmine och Hugo reser just nu runt i Asien med surfbrädorna - och vi får följa med på resan! Deras första destination var Sri Lanka och nedan berättar de om vilka platser man bör kolla in, hur vågorna svepte upp på stranden där de bodde och om maten och priserna.

Exotiskt och spännande
med vågor runt varje hörn blev Sri Lanka vår första destination på vår surfingresa runt Asien. Sri Lanka är fortfarande ett land med mindre turism än resten av Asien och en plats med många outforskade stränder och vågor. Ett perfekt resmål för den som vill utforska och ha stränder helt tomma från turism.
Vackra palmer och klarblå himmel
Från flygplatsen var det lätt att få tag i taxi som körde oss till vår destination på sydvästra Sri Lanka. Ett billigare alternativ är att ta tåget som går till många ställen längs kusten och även inåt landet. Väl på plats hyrde vi en scooter för att kunna ta oss runt enkelt. Tuk Tuk finns i överflöde och är en upplevelse i sig att åka.
Under den klara vattenytan
En av våra absoluta höjdpunkter på Sri Lanka var när vi surfade i Mirissa, då det plötsligt dök upp flera fullvuxna sköldpaddor i vattnet runtom oss. Mirissa har en vacker strand som ligger i en bukt med palmer som hänger ut över stranden och klart blått vatten. Detta är ett måste när man besöker Sri Lanka.

Platser att besöka i sydvästra Sri Lanka

I Welligama finns det många restauranger med ett större utbud på mat. Stranden är väldigt lång och vågorna passar utmärkt för den som vill lära sig surfa.

Galle är en lite större stad med ett stort fort som omger äldsta delen av Galle. Hit åkte vi på en dagstur med Tuk Tuk, väldigt mysig att gå runt i och det fanns ett stort utbud av restauranger och små, mysiga butiker.

I Ahangama spenderade vi mest tid då vårt boende låg här. Precis utanför vårt homestay, med bara 30 sekunders gång fanns en strand med vågor som vi surfade ofta. I Ahangama hittar du mycket lokal mat och mycket färsk frukt.
Nödvändigheter i väskan

Maten i Sri Lanka

Den lokala maten består mestadels av ris och curry i olika former och smaker. Vi åt allt från super stark ris och curry till lite mildare. Rotti är ett pannkaksliknande bröd som serveras överallt med olika fyllningar och färsk fisk och skaldjur serveras på alla restauranger längs kusten.
Nyfångad fisk

Boende och priser i Sri Lanka

Vi reste till Sri Lanka under högsäsongen som börjar i Januari. Det var lätt att hitta boende, men vi uppfattade det som det dubbla priset jämfört med Thailand under högsäsong. Det finns allt från super exklusiva boende till homestays som är ett billigare alternativ. Även mat på restauranger var dyrare under högsäsong på Sri Lanka. För att komma undan billigare är att äta den lokala maten och mycket frukt, som är otroligt smakrik.

Jasmine på stranden i Sri Lanka
Nu är vi vidare på vårt nästa destination på vår Asien surfing resa, med många minnesvärda upplevelser i bagaget.

Vi ser nu fram emot del 2 av deras resa. Får du svårt att vänta eller vill kontakta Jasmine och Hugo direkt hittar du dem på Instagram, Facebook eller på deras webbplats.

Relaterade inlägg
Kontakt