Anettes fantastiska roadtrip USA

Anettes fantastiska roadtrip USA

En helt fantastisk roadtrip i västra USA! Reseexperten Anette delar med sig av sin otroligt häftiga upplevelse och tipsar om vad du ABSOLUT inte bör åka iväg utan på din nästa roadtrip.

Roadtrip i USA steg 1 - hämta ut bilen

Vi landade i Phoenix där vi hämtade hyrbilar från Alamo och Hertz och körde sedan genom Arizonas kaktusfyllda landskap till Las Vegas. Längs vägen stannade vi och såg en rodeo med äkta amerikanska cowboys och drack blaskigt kaffe på små diners.

På roadtrip stannade Annete med sällskap på en rodeo med äkta amerikanska cowboys

Crazy Vegas

Las Vegas är precis så galet som man tror, ljud, människor, casinon, hotell, bilar. Vi bodde i downtown Vegas, en taxi till ”The Strip” kostade runt 25 USD. Höjdpunkten i Vegas var helt klart en show med Cirque Du Solei och en grymt god middagsbuffé på Ceasars Palace!

Friheten med en campervan

Vi lämnade tillbaka våra bilar i Vegas och hämtade sedan ut campervans från Cruise America, Jucy och Escape för att ta oss vidare på vår resa och börja vårt campingliv. Under de kommande sex dagarna besökte vi Zion Nationalpark, Bryce, Lake Powell, Antelope Canyon, Horseshoe Bend, Grand Canyon och Joshua Tree.

Anette på roadtrip i USA, i en campervan på vägarna

"Det är så underbart att köra med en campervan i USA, man känner sig ung och fri och kan stanna för att laga sin lilla lunch precis var man vill!"

Anette på roadtrip i USA, i en campervan på vägarna

Campingplatserna i USA kostar nånstans mellan 30-60 USD/natt och de flesta campsites har t.om wifi nu för tidenJ Det är dessutom något speciellt med att sitta i sin lilla campingstol bredvid sin bil på kvällarna med en kall öl i handen och äta sin middag utomhus.

Höjpunkten med höjdskräck

Anettes höjpunkt på roadtripen, med höjdskräck, var Horseshoe Bend

Våra höjdpunkter under campinglivet var Zion Nationalpark, missa inte att hikea ”Angels Landing”, har du höjdskräck kanske du inte ska ge dig på den, men även om jag kände mig lite skakig längs med vägen var det helt klart värt mödan när man stod uppe på toppen och blickade ned över parken. Antelope Canyon var helt magiskt och Horseshoe Bend är absolut ett stopp man inte ska missa.

Route 66 och mot Los Angeles

Anette Roadtrip Usa West Coast Route66

Vi körde sedan en bit på Route 66, där stannade vi på det kända Roadkill Café som ligger i Seligman och åt en klassisk burgare innan vi fortsatte mot Palm Springs och därefter LA där vi avslutade med en natt på Samesun Hostel i Venice Beach.

Mix av alla möjliga typer i Kalifornien

Efter att ha sett massa Hill Billys var det en chock att befinna sig i hippa, galna Venice där det är en vild mix av skatare, surfare, galningar, hipsters, turister och studenter. Vi var alla riktigt deppiga över att behöva lämna det sköna Kalifornien vädret, lämna tillbaka våra kära campervans och resa hem till verkligheten igen. 

Viktiga saker att tänka på om du ska på roadtrip

  • En BRA playlist 
  • Körkort
  • Solbrillor
  • Ladda ned dina rutter på Google maps innan så funkar din GPS utan att använda data 

Anettes roadtrip i USA

Karta över Anettes roadtrip i USA 

Är du sugen på en roadtrip - Vad väntar du på?
Hör av dig till Anette
Relaterade inlägg
Kontakt