Reseberättelse: Ingrids resa i Galapagos

Reseberättelse: Ingrids resa i Galapagos

Efter sin resa till Galapagos berättade Ingrid för oss hur hon hade haft det på sin resa. Den var helt fantastisk på alla sätt. En bra resa som vanligt! 

Djur i Galapagos - Ingrid såg även leguaner på sin resaIngrid såg leguaner på sin resa

Galapagos fantastiska djur & natur

Snorklingslandskapen var fantastiska, trots att det var något grumligt vatten emellanåt men det har jag i och för sig förväntat mig vid denna årstid. Djuren är verkligen inte skygga och det var viktigt att vi turister inte kom närmre än 2 meter. Detta kändes viktigt så att framtida turister får samma möjlighet att se dessa unika djur i sitt naturliga habitat.

Sälunge i Galapagos - Ingrid såg massa vilda djur och fin natur Nyfiken sälunge i Galapagos

Söt sälunge i Galapagos 

Favoritsätt att resa

Gruppen var en bra mix i åldrarna mellan 20-40 år, alla med intresse för djurlivet! Vi var helt synkade under de 9 dagar vi var tillsammans. Detta är mitt absoluta favoritsätt att resa: Små grupper till rimliga priser och med möjligheten att resa ensam fast ändå inte. Är det första gången man åker på sådan gruppresa är det tryggt att ha transfern klar.

Galapagos fanstastiska naturGalapagos fanstastiska natur 

Djuren är inte särskilt skygga på Galapagos

Så många höjdpunkter

Höjdpunkter var när vi kom fram till Puerto Ayora och direkt ser hägrar, sjölejon, blåfotad sula, fregattfåglar och pelikaner. För att inte tala om när vi blev omringade av ett delfinflock mellan Isabela och Santa Cruz - WOW! Och de första jättesköldpaddorna vi såg på Floreana.

De gigantiska skölpaddorna på Galapagos - WOW!

De gigantiska skölpaddorna i Galapagos - WOW!

De gigantiska skölpaddorna på Galapagos - WOW!

Fåglar med blå fötter på Galapagos

Kändes så bra på plats

En grej som jag kände mig stolt över på plats var att jag hade valt en upplevelse som inte var en kryssning. Genom att bo på öarna kändes det verkligen som att jag bidrog till deras lilla samhälle i större utsträckning än om jag hade valt varianten att bo på en kryssningsbåt. Något som verkligen kändes med denna upplevelse var just samhällsengagemanget.
 

Vänligen
Ingrid Walter

Ingrid har taggat några av sina bilder på instagram under #kilroysweden, kolla gärna där eller läs mer på Ingrids blogg: http://inkapagalapagos.blogspot.se/

Blir du sugen på Galapagos? 

Få mer info

 

Läs mer om resan Ingrid gjorde

 

Taggar: djur, sydamerika
Relaterade inlägg
Kontakt