Bli med & rädda världens sköldpaddor

Bli med & rädda världens sköldpaddor

Varför det behövs fler volontärer

Sköldpaddan lever i flera decennium innan den blir mogen att lägga ägg. En hona lägger hundratals ägg per säsong, men på grund av alla faror en liten sköldpadda möter är det endast 1 på 1000 som lever till vuxen ålder. Som volontär är det därför ofta vanligt att dels bevaka och ha översikt över äggen både från rovdjur och människor, men också se till att de nyfödda sköldpaddorna klarar sig den korta vägen till havet från alla faror och hot. Utöver detta uppskattas det att omkring 250 000 sköldpaddor dör varje år på grund av att de blir bifångst i människans fiskenät och krokar.

Människor ser till att sköldpaddan säkert kommer på plats

Vad du kan göra som volontär

Det finns flera duktiga volontärer som tar hand om och ser till så att sköldpaddorna får leva så säkert som möjligt, och du kan bli med och hjälpa till även om du inte har någon tidigare erfarenhet. Nedan listar vi 3 volontärprojekt som gör ett fint jobb för världens sköldpaddor.

Happy turtle project i Costa Rica

Happy turtle project i Costa Rica
The participation of volunteers contributes to the improvement of the living conditions and education of the local inhabitants. By helping to generate an income for the locals through an affordable turtle volunteer program, we hope to take away the necessity for them to poach the turtles and their eggs.
Läs om projektet

Hjälp sköldpaddorna i Sri Lanka

Hjälp sköldpaddorna i Sri Lanka
They are located very very close to the Indian Ocean which is famous for the sea turtle nesting grounds. Unfortunately, many of the species are going extinct due to various factors. You will be a part of the community involved in conservation of marine life and habitat.
Till projektet

4 veckor på Sydafrikas center för sköldpaddor

4 veckor på Sydafrikas center för sköldpaddor
The Marine Conservation project is an informative and fun marine-focused educational program. We focus on the complete coastal and marine ecosystem, the ecology and the various contributors to and various factors affecting marine conservation.
Till projektet


Som volontär kan du få i uppgift att se över sköldpaddans ägg

ANDRA TYPER AV VOLONTÄRPROJEKT

Det finns också volontärprojekt där du kombinerar ditt hjälparbete med annat som att resa, lära dig spanska, äventyra och surfa. 

Lär dig spanska & jobba med sköldpaddor i Costa Rica

Lär dig spanska & jobba med sköldpaddor i Costa Rica
Learn Spanish & Volunteer in Santa Teresa - a jungle surf camp hidden in tropical forest where you can learn Spanish and get involved in Turtle and Coastal Conservation.
Till projektet

 

4 veckor med spanska, surf, äventyr & volontärarbete

4 veckor med spanska, surf, äventyr & volontärarbete
Learn Spanish, Surf, Volunteer & Adventure in Santa Teresa - Stay in a jungle surf camp hidden in tropical forest for 4 weeks to ecperience the best of Costa Rica
Till projektet


VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ

Att volontärarbeta är helt fantastiskt roligt, givande och ger både glädje, lycka och känslan av att betyda någonting. Du som är intresserad av att volontärarbeta bör tänka på att förutom att volontärresorna är en fantastisk upplevelse så är det också ett arbete. Det kan därför vara bra att ta reda på vilken typ av arbete som du får göra på olika platser och hur standarden är för att känna att du hamnar på ett ställe som lever upp till dina förväntningar om hur din tid som volontär ska se ut och resultera i. Vill du ha hjälp på traven med att hitta rätt projekt för dig är du varmt välkommen att höra av dig till vår volontärexpert. Hon har bra koll på de olika destinationerna och projekten och kan se till så att du hamnar på rätt projekt för dig. Det är viktigt att du känner dig trygg, att du kan bidra på den nivå du önskar och att du får ut någonting mer av upplevelsen.

Jag vill hitta rätt projekt för mig

 

Andra volontärprojektKontakt