En trekking du inte vill missa i vackra norra Thailand

En trekking du inte vill missa i vackra norra Thailand

Älskar du naturupplevelser och drömmer om att vandra i magiska miljöer har vi en drömtrekk för dig. Thailand har oerhört mycket och om något så är det oerhört vackert!

Landet är känt för att sina vackra trekkar, särskilt Chiang Mai i norra Thailand ger stora landskapskontraster till de vackra stränderna. En av de mest fantastiska trekkarna är Ban Jabo Hilltribe Trek. Varför? Jo för att du får 5 dagar med trollbindande natur, besöka lokala byar och äta läcker thaimat. Men det allra bästa är att du kommer att vandra på platser som fortfarande överraskande nog är outforskade och får en genuin och autentisk upplevelse.

Ok, vad ingår i denna drömtrekk?

Day 1 - Chiang Mai

Kom när det passar dig första dagen. Vi rekommenderar att utforska denna kulturella hubb i Thailand. Det finns flera olika marknader, vackra tempel eller gör någon adrenalinfylld aktivitet som bungyjump eller ziplining. Spar dock lite på krafterna så att du orkar med och har energi kvar till drömtrekken du ska iväg på dagen efter.

Day 2 - Chiang Mai to Ban Pha Mon

Ni kör till trekkens startpunkt, härifrån är det bara att böra vandra! Ni kommer att passera odlingsmarker och bambuskog innan lunch.
Thailand Chiang Mai Pha Mon Village Landscape Gadv
Authentic and remote local villages awaits you on this trek!

Efter lunchen fortsätter ni genom risfält och vackra dalar innan ni välkomnas av Lahu Tribe till deras by. Här får ni bl.a. veta mer om tekniker och traditioner bakom vävning och broderi eller ta en väl förtjänt lokal massage!  

Day 3 - Ban Pha Mon to Ban Muang Pam

På med vandringskängorna och gör dig redo för mer vackra landskap! Under dagen kommer du att få lära dig mer om ”bush medicine” och lokala frukter. Ta ett dopp vid lunchtid i naturens egen swimmingpool eller hjälp lokala guiderna att förbereda maten.
Thailand Chiang Mai Pha Mon Village Local Cooking Gadv
Up for a Thai cooking challenge?

Efterlunch fortsätter nu till byn Karen där bl.a. en shaman kommer att berätta mer sina medicintraditioner eller spela fotboll med de lokala ungdomarna. De kan säkert lära dig ett trick eller två.  

Day 4 - Ban Muang Pam to Ban Jabo

Efter en härlig frukost som start på dagen kommer ni att vandra längs Pam River och genom en grönskande skog. Första stoppet är den 1666 meter djupa grottan Tham Lod. Ni äntrar grottan på en bambuflotte, det är hur läckert som helst. När ni kommit ut ur grottan är det dags för lunch och ett besök till Ban Jabo och en Black Lahu-by där du kan hjälpa till med matförberedelser och troligen få lite nya matlagningsskills.

Day 5 - Ban Jabo to Chiang Mai

Dag fem vaknar du upp i den lokala byn och njuter av frukosten innan det är dags ta er till Chaing Mai igen. Ni är framme under eftermiddagen, vad som händer nu är helt upp till dig!
Thailand Black Lahu Highlands Local Living GadvWaking up to this sight in the morning - not too shabby!

Vad som ingår:

  • Boende
  • 4 frukostar
  • 3 luncher
  • 3 middagar
  • Besök till grottan Tham Lod
  • Bamboo rafting
  • All transport till/från aktiviteterna
  • Engelsktalande guide

 

Om du vill göra denna fantastiska trekk på din Thailandsresa kan du alltid snacka med våra reseexperter, de kan hjälpa dig att leta bra flyg och skräddarsy din resa med de aktiviteter du drömmer om.  

Är du sugen på att resa i Thailand?
Hör av dig!
Taggar: Asien, Trekking
Relaterade inlägg
Kontakt