5 saker du måste göra när du reser i Sydamerika

5 saker du måste göra när du reser i Sydamerika

Planerar du en resa till Sydamerika? Här kommer 5 ställen du absolut inte får missa! Du har säkert hört talas om dessa platser, men du känner nog inte till turerna som garanterat kommer öppna dina ögon för nya spektakulära vyer bortom den vanliga turistiga sighteeingen.  

1. Utforska The Lost City of Teyuna, Colombia

Colombia Lost City Area View

Föreställ dig detta: Du, tillsammans med din grupp av andra äventyliga personer vandrar genom den vildvuxna djungeln, ni passerar vackra åkrar, badar i Sierra Nevada Mountains avlägsna floddalar och stöter på Kogi-samhällen i jakten på The Lost City! Låter det spännande? 

Vandringen börjar längst Buritaca River och ni når the Lost City efter fem dagar. Under dessa fem dagar kommer du hämta andan på bergstoppar till den mest otroliga utsikten, ta uppfriskande dopp i de naturliga poolerna och när dagens äventyr är slut och bädda ner dig i din hängmatta under stjärnorna. Väl framme i The Lost City kommer du ha en hel dag att upptäcka området och lära dig om historian från de inhemska guiderna innan det är dags att bege sig tillbaka till vardagen igen. 

Vi rekommenderar: Colombia Lost City Trekking, från 5 870 SEK
Turen startar i: Santa Marta

2. Tappa-hakan-upplevelse i Iguassu Falls

Iguazu -brazil -argentina

I Iguassu Falls kan du bocka av både Brasilien och Argentina och synen är minst sagt häpnadsväckande! Här spenderar du två dagar och upptäcker Iguassus nationalpark.  Första dagen på den brasilianska sidan där ni ena delen av dagen har en guide och den andra upplever på egen hand. Dagen därpå tar ni er över till den argentinska sidan av vattenfallet där ni vandrar längst de stora stigarna genom djungeln och möjligtvis avslutar det hela med en speedboat-tur eller en helikopterflygning över fallen. 

Vi rekommenderar: Iguassu Falls Independent, från 4 305 SEK
Turen startar i: Iguassu Falls 

3. "Off the beaten track" i Salar de Uyuni, Bolivia

salar-de-uyuni-bolivia

Den här turen tar dig till den omtalade saltöknen Salar de Uyuni och dess omgivning, Altiplano öknen. Men den inkluderar många fler bolivianska upplevelser, under denna 11-dagars resa kommer du stöta på inspirerande landskap, städer fyllda av historia och kultur från usprungsbefolkningen. 


Om du är ute efter en genuin upplevelse som tar dig utanför den vanliga turistens fotspår så är Bolivia ett perfekt ställe för autentiska äventyr. På den här turen finns massor av resealternativ, du får en lokal matupplevelse och fördjupa dig i kulturen på ett sätt få turister får göra.

Vi rekommenderar: 11 dagar Boliva Discovery Tour - från 9 010 SEK
Turen startar i: La Paz

4. Campa på Galapagosöarna 

Galapagos Snorkling Turtle Underwater1280x720

Att besöka Galapagos är för många resande och djurentustiaster den ultimata upplevelsen! Öarna ligger beläget över 1000 km från Ecuadors kust och har en stor mångfald av växter och djurarter som inte finns att hitta någon annanstans i världen. Och det bästa sättet att uppleva öarna? Det är ingen tvekan om att camping är svaret! Om du campar får du leva sida vid sida med naturen, se solnedgången från ditt tält och njuta av att vakna upp till ljuden av öns fåglar och djurliv. Dagarna är fyllda med aktiviteter som snorkling, dykning och vandring genom den vackra terrängen. Detta följs av utforskning av öns djurliv med en expertguide som känner väl till naturen. Att bo på en ö och spendera all tid med udda djur i den exotiska naturen låter kanske overkligt va? Det är det inte!    

Vi rekommenderar: Galápagos Express Camping Adventure, från 9 400 SEK
Turen startar i: Puerto Ayora, Santa Cruz Island

5. Torres del Paine National Park, Chile

Torres del Paine National Park-Chile

Det finns många anledningar att skriva upp Patagonia på din att-se lista! Den här sex-dagars resan är perfekt om du vill se mycket när du besöker Sydamerika och är ett fint komplement om du ska på andra patagoniska äventyr. Fyra dagar spenderas till fots genom fantastiska landskap runt Grey Glacier, French Valley och de berömda tre granittornen.

Vi rekommenderar: The W trek, från 11 260 SEK
Turen startar i: Puerto Natales

Vi på KILROY älskar att resa och vi vill att fler unga människor ska få upptäcka världen. Därför hjälper våra reseexperter dig att skräddarsy din resa utefter din budget och dina önskemål.

Dessutom är vi bästa kompis med de flesta stora flygbolagen! Det gör att vi kan boka billiga specialbiljetter som du inte kan hitta genom de vanliga sökmotorerna.

Kontakta oss idag och berätta om din drömresa så tar vi fram ett reseförslag – helt kostnadsfritt!

Vill du upptäcka Sydamerika?
Hör av dig!

 

Relaterade inlägg
Kontakt