Buenos Aires, Patagonien & Chile - En Latinoupplevelse i februari

Buenos Aires, Patagonien & Chile - En Latinoupplevelse i februari

Föreställ dig detta: En dag i början av februari står du med din packning, pass och pirr i magen på Arlanda flygplats. Dagen efter landar du i Buenos Aires och har lämnat kalla och mörka Sverige bakom dig. Du har kommit till en perfekt stad för att kunna njuta och vänja dig vid den latinska livsrytmen.

Det du har framför dig är värme, sol, isberg, upplevelser och spänning, där du får:

  • En hel vecka i Buenos Aires på egen hand
  • 23 dagars resa i Patagonien med andra backpackers
  • 5 dagar i Santiago de Chile med tid till vad du vill
  • Besöka flera nationalparker
  • All transport och boende 
  • All mat under din resa i Patagonien
  • Många aktiviteter

*Nyp i armen* nu börjar det. Du är här.

Buenos Aires - Upplev staden på egen hand

Buenos-Aires-1280x720
Buenos Aires är en stor, kosmopolitisk stad med många olika stadsdelar där varje del känns som en promenad genom olika byar. Här finns puls, kultur och en stad med karaktär. Palermo är nog Buenos Aires coolaste område enligt oss. Här är atmosfären layed back, många trendiga butiker och restauranger ligger blandat med mysiga torg och gulliga hotell. Detta har gjort området till en perfekt plats för Backpackers. La Boca är ett annat område att besöka, mest känt för sina färgglada hus.

Buenos-aires-inthetaxi-1280x720

Boende i Buenos Aires
I Buenos Aires checkar du in mitt i City, på ett hostel som heter Milhouse Hostel. Här har du perfekt utgångspunkt för att kunna utforska så många delar av staden som möjligt och samtidigt bo på ett mysigt och bra hostel som erbjuder mycket. Milhouse är hemtrevligt med flera olika allmänna rum med biljardbord, uteplats, pingisbord och annat. Det arrangeras dagligen flera olika aktiviteter som sport, salsa, tango, stadsvandringar, pub crawl eller festliga utekvällar. Här stannar du en vecka medan du känner in staden och kanske knyter lite nya bekantskaper.

Dagen innan du sluter upp med andra backpackers som du ska dela äventyret i Patagonien med flyger du ner till Ushuaia. Den 14 februari är det dags att starta den 23-dagar långa resan från Ushuaia till Santiago.  

 

23 dagars upplevelse från Ushuaia till Santiago med andra backpackers
Details for Patagonia & Andes between Santiago and Ushuaia

Patagonien är helt enastående för dig som gillar utomhuslivet när du är på resande fot. Det är som gjort för mysig camping i vackra nationalparker med enastående vyer, chansen att hikea, klättra, cykla och rida genom det varierande landskapet.

Ni är en grupp på omkring 20 backpackers som genomför denna resa. Ni reser bekvämt i en cool, ombyggd buss, perfekt för att få se och uppleva så mycket som möjligt under resan, och dessutom komma nära och få nya vänner för livet. Ni får också segla med en Catamaran över det skvalpande, klarblå vattnet. I detta äventyr ingår allt boende, transport, lokala guider och all mat.

Perito Moreno GlacierPerito Moreno Glacier

Under äventyrets gång kommer ni att besöka spektakulära Lake District städerna, Magnifka Los Glaciares National park, hikea runt topparna av Mount Fitz Roy och uppleva en guidad resa till Perito Moreno Glacier. Ni kommer också att få uppleva Torres del Paine National Park där du kommer att få god tid på dig att vandra runt och upptäcka på egen hand. Inte nog med dessa upplevelser kommer ni att få korsa ”The strait of Magellan” och besöka världens ände – Tierra del Fuego och den sydligaste staden i världen, Ushuaia.


Mount Fitz Roy

Mount Fitz Roy

end of the world ushualaVärldens ände, Chilenska Patagonien  

Cynthia -del -rio -88305

Vill du få en detaljerad resplan över dessa 23-dagar klicka här.

Upplev Santiago de Chile på egen hand

Santiago de Chile (2)
Resan avslutas i Santiago de Chile där du förslagsvis har 5 nätter på hotell och chansen att utforska Chiles Kosmopolitiska och intressanta huvudstad på egen hand. Här finns massor att se och göra!


Vill du vara den som står på Arlanda i början av februari med pirr i magen och denna upplevelse framför dig?

Undrar du något kring resan eller vill genomföra en bokning?
Hör av dig
Vi har alltid gratis reserådgivning för dig
Reserådgivning med en reseexpert


Pris fr 39 393kr.

 

Följande ingår:

  • Samtliga flyg (Flyg dit Arlanda-Amsterdam-Buenos Aires // flyg 13 februari till Ushuaia // Flyg hem från Santiago de Chile via Amsterdam)
  • Boende (7 nätter på Milhouse Hostel i Buenos Aires i 6-bäddsrum, 1 natt på Los Cormoranes Hostel i Ushuaia i 6 bäddsrum, allt boende under resan i Patagonien, samt 5 nätter på hotell i Santiago de Chile)
  • All transport, alla måltider samt en del aktiviteter under äventyret i Patagonien.


* Vill du stanna längre i Buenos Aires, Santiago de Chile eller kanske fortsätta din resa och besöka fler destinationer? Det kan vi såklart fixa! 

Fickpengar 
Vi rekommenderar att ha ca 10 000kr i fickpengar för en vecka i Buenos Aires och Santiago de Chile, eller om du vill lägga till fler aktiviteter på plats/handla något. 

Kontakta oss om du undrar över något eller funderar på om denna resa kan vara någonting för dig. Våra reseexperter sitter varje dag med att skräddarsy resor utifrån olika önskemål och drömmar. Du når oss på telefon, chatt, mejl eller kom in i någon av våra butiker på en gratis reserådgivning. 

Relaterade inlägg
Kontakt