Det ultimata äventyret: Lares Trek till Machu Picchu

Det ultimata äventyret: Lares Trek till Machu Picchu

Här är ett äventyr för dig som är ute efter något spännande, hisnande och out of the ordinary! Hämta ryggsäcken, boka flygbiljetter och glöm varken dina vandringskängor eller din bästa kamera! De är nödvändiga och kommer att användas flitigt på en magiska resa i naturens tecken. 

Mystiska och fantastiska Machu Picchu ligger i Peru. Den gamla inkastaden ligger högt uppe i Anderna. Vandringen "5 days Lares Trek" är en roligt utmaning som i slutändan belönar med den mest häpnadsväckande vy och har en perfekt mix med äventyr, kultur och nöje.

Lares Trek är en vandringsled till Machu Picchu som färre turister hittar sig ut på jämfört med den klassiska Inkaleden. Med andra ord får ni leden mer för er själva! Du märker också av mer interaktion med lokalbefolkningen när du vandrar längs Lares Trek. Att du kommer att njuta av naturen och vyerna, det kan vi i alla fall garantera! 

peru-inca-trail-machu-picchu.jpg

På "Lares Trek" börjar du i historiska Cusco, kom i god tid om du vill utforska stadens historiska platser då det finns en hel del att välja bland. Dagen efter lämnar ni Cusco och åker van till byn Lares. Härifrån vandrar ni 3 dagar till Machu Picchu, även kallad “Lost City of the Incas”.

Under dessa tre dagars vandrande kommer ni att: uppleva otroliga vyer och landskap, campa i den isolerade byn Cuncani. Sedan når ni ledens högsta punkt: Huacawasi Pass (4.750m) med en utsik över vackra laguner och snötäckta Chicon Mountain. Sedan spenderar ni dagen med att chilla i Aguas Calientes, besöka närliggande varma källor eller följa spår runt staden för att se typisk andinska flora och fauna. Självklart ska man heja på lamor och alpacas om man får syn på dem.

train machu picchu

Tredje och sista dagen ställer ni alarmet tidigt för detta är dagen du kommer komma fram till Machu Picchu. En lokal guide kommer att gå med er genom dessa häpnadsväckande ruiner och ni kommer att lära er om inkastadens historia och få en bättre förståelse för de olika platserna ni besöker. När ni tar er tillbaka tar ni tåget med sköna utsikten ner till Ollantaytambo, där väntar en van som kör er tillbaka till Cusco.  

Låter det härligt? Det är det! Denna tre dagars vandrings belöning är kombinationen av att se regionens ruiner, bergsvyer och molnskogar - så magiskt att det är lätt att vilja ha mer!   

Vi på KILROY älskar att resa och vi vill att fler unga människor ska få upptäcka världen. Därför hjälper våra reseexperter dig att skräddarsy din resa utefter din budget och dina önskemål.

Dessutom är vi bästa kompis med de flesta stora flygbolagen! Det gör att vi kan boka billiga specialbiljetter som du inte kan hitta genom de vanliga sökmotorerna.

Kontakta oss idag och berätta om din drömresa så tar vi fram ett reseförslag – helt kostnadsfritt!

 

Undrar du något om Lares Trek, eller är redo att köra?
Kontakta oss!
Relaterade inlägg
Kontakt