Varför båtluffa på Galapagos borde finnas med på din bucketlist

Varför båtluffa på Galapagos borde finnas med på din bucketlist

Står inte Galapagosöarna med på din bucketlist? Galapagos anses vara en av världens bästa destinationer när det kommer till att upptäcka natur och djurliv. Men de är bara några av många anledningar till varför du ska skriva upp galapagos på din bucketlist! 

En 9-dagars båtluff på Galapagos

Galapagosöarna är en liten vulkanisk skärgård i Stilla havet, drygt 1 000 km från Ecuadors fastland och det bästa sättet att uppleva öarna är helt klart genom att båtluffa och campa. Vi rekommenderar dig att hoppa på den här turen som startar i Cusco och flyger dig direkt ut till öarna där du reser från ö till ö, hela vägen från Santa Cruz till Florena Island och Isabela Island innan det är dags att åka tillbaka till Santa Cruz för ännu mer kul aktiviteter!

 

watch seals in galapagos islands

Santa Cruz Island

Den här 9-dagars turen startar i Santa Cruz där du spenderar en och en halv dag på Charles Darwin Research Station för en introduktion till några av de unika djurarterna och områdets historia. Dessutom får du uppleva unika highlights som de stora havssköldpaddorna och vandring till lavatunnlar. Från Santa Cruz tar du dig vidare till Floreana Island med speedboat.

Floreana Island  

Floreana Island är ett paradis för den sanna naturälskaren. Här får du besöka det lokala samhället och prova deras lokala maträtter. För den som vill finns det möjlighet till att vandra längst den svarta sandstranden bort till Loberia där du kan njuta av otrolig strandsnorkling eller bara en simtur. På eftermiddagen tar turen dig upp till Floreanas, inte så välbesökta, högländer. Här kan du beskåda fåglar och annat fantastiskt djurliv! 


visit different islands in galapagos with kilroy

Isabela Island

Dag fem når du Isabela Island där några dagar av äventyr och upptäcksfärder väntar! Det börjar med en vandring upp längst den aktiva vulkanen Sierra Negra och tar dig runt kanten av den största vulkaniska kratern i Galapagos. 

Därefter kan du välja på en spännande båtutflykt till Islote Tintoreras där du får se uppfödning av vitspetshajar, havsleguaner, blåfotade sulor, rockor och pingviner och ett besök på Giant Tortoise Breeding Centre. Innan du åker till Isabela Island, vässa dina foto-skills - här kommer du få helt otroliga upplevelser du kommer vilja komma ihåg för resten av livet!

animal wildlife is incredible in galapagos

Dina din resa slutar på Santa Cruz Island men om du så önskar så fortsätter aktiviteterna. Ta en promenad till Tortuga Bay, paddla kajak, ta surflektioner eller simma runt i det turkosa vattnet. Som du förstår är den här turen full av äventyr men den har en förvånat avslappnande effekt tack vare moder jords fantastiska natur. På dag nio återvänder du till Quito.

Detta ingår bland annat i denna 9-dagars båtluff:

  • 8 nätters boende
  • Flyg t/r Quito - Santa cruz
  • All transport på och mellan öarna
  • 7 frukost, 2 lunch och 4 middagar
  • Ett stort antal utflykter och upplevelser på varje ö!

Vi på KILROY älskar att resa och vi vill att fler unga människor ska få upptäcka världen. Därför hjälper våra reseexperter dig att skräddarsy din resa utefter din budget och dina önskemål.

Dessutom är vi bästa kompis med de flesta stora flygbolagen! Det gör att vi kan boka billiga specialbiljetter som du inte kan hitta genom de vanliga sökmotorerna.

Kontakta oss idag och berätta om din drömresa så tar vi fram ett reseförslag – helt kostnadsfritt!

 

 

Frågor eller sugen på att åka till Galapagosöarna?
Kontakta KILROY!
Relaterade inlägg
Kontakt