NYHET: Lär dig spanska och volontärarbeta på Galapagos

NYHET: Lär dig spanska och volontärarbeta på Galapagos

Är du öppensinnad, lekfull och en kreativ själ som skulle vilja volontärarbeta på en unik destination, samtidigt som du lär dig ett nytt språk? Låt då oss presentera vårt senaste tillskott bland volontärprojekt i Ecuador!

En varm bris det första du möter när du stiger ut ut flygplanet. När du kommer till ankomsthallen väntar en person på dig där och ni åker direkt mot Quitos historiska stadskärna. Till och med resan från flygplatsen är otroligt är vacker - kan det börja bättre? I Quito kan du göra ett pit-stop och bara hänga på egen hand eller så tar du en introduktionsvecka i spanska språket innan det är dags att delta i volontärprojektet i Galapagos.

Volontärprojekt i Galapagos

Volontärprojektet tar sin plats på ön San Cristobal, som ligger ca 1000 km från Ecuadors västkust, bland Galapagosöarna. Hit flyger du från Quito. På San Cristobal bor det en mängd olika fantastiska djur både på land och i havet. Galapagosöarnas största sötvattensjö Laguna El Junco ligger även här.

Här väljer du bland tre olika typer av volontärarbete:

  • Undervisa på en lokal skola 
  • Dagverksamhet för barn upp till 5 år
  • Engagera dig i natur- & miljövård

Du är alltid ledig på helgen, oavsett vilket projekt du väljer, och på fritiden kan du förstås utforska mer av denna spektakulära ö!

Galapagos Conservation Program

I de lokala skolorna undervisas barn mellan 4-18 år. Varje klass har en lärare som undervisar i alla huvudämnen, som engelska och idrott. Som volontär är din roll att assistera läraren i undervisningen i klassrummet, på idrottslektioner, organisera event eller vara med att riva andra projekt som ni kommit överens om.

Det talas spanska i skolorna, men de lokala lärarna är vana att jobba med volontärer med begränsade spanskkunskaper. Vi rekommenderar att börja med en introduktionsvecka i spanska i Quito som en god förberedelse innan du kommer till Galapagos.

På dagverksamheten tar du hand om barn som är under 5 år medan deras föräldrar jobbar, ett par extra händer är alltid uppskattat här! Du kommer att spendera dagarna med att leka och ta hand om barnen, organisera pedagogiska gruppaktiviteter - en rolig utmaning för den energiska volontären.

Om du har stort intresse och vill engagera dig i miljön är Galapagos med sitt unika ekosystem något för dig. Häng med på ett jordbruksbaserat naturvårdsprogram. Du kan bli involverad i aktiviteter som till exempel: skogsplantering, förbättring av stigar och leder, volontärarbete på en plantskola eller hjälpa till med att odla mat till centret som hjälper sköldpaddor.

Vad ingår i priset?

  • Flyg tur & retur mellan Quito och Galapagos
  • Boende
  • Flygplatstransfer till ditt boende i Quito med introduktionsvecka
  • All nödvändig utrustning och material till diverse projekt
  • All nödvändig projektutbildning av erfaren personal
  • En donation till projektet

 

 

Introduktionsvecka med spanska, Quito

Om du vill vara väl förberedd innan du börjar att volontärarbeta är en introduktionsvecka i Quito suveränt. Du får under introduktionsveckan en bättre inblick i och förståelse om kulturen och hur folk lever i Ecuador. Du får dessutom veta mer om Ecuadors höjdpunkter och områden och 20 timmars undervisning i spanska i grupp. Sjukt bra start till ditt kommande volontärprojekt och volontärupplevelse.

Om du oroar dig över din låga eller icke existerande spanska - det är lugnt! Undervisningsnivån på spanskan anpassas efter din nivå och om du vill kan du börja läsa på lite hemma innan.

  

Vill du veta mer eller fråga om priser?
Snacka med oss!

  

Relaterade inlägg
Kontakt