Backpackingexperten Johanna tipsar om tre favoritresor

Backpackingexperten Johanna tipsar om tre favoritresor

Att personalen på KILROY älskar att resa är ingen nyhet. Annat vore väl konstigt! Vi är ju trots allt en resebyrå. Hos KILROY jobbar reseexperter som älskar att tipsa och hjälpa dig som vill ut och upptäcka världen. Här får ni höra om tre favoritresor som jag, Johanna, som jobbar i KILROYs butik i Stockholm har gjort!

Bali Scuba Diving

Dyk i Indonesien!

Mitt första dyk i Indonesien öppnade upp en helt ny värld för mig. En värld under vattenytan! Det gav mig en ny syn på naturen och än mer respekt för det fantastiska djur- och växtliv som finns under ytan. Jag tog mitt dykcertifikat på Gili Trawangan - en liten ö som varken har bilar eller mopeder. Vill man ta sig fram på Gili Trawangan så får man gå, cykla eller rida häst och vagn. En supercharmig ö som fick mig att stanna tre veckor. Vattnet var kristallklart, jag fick se havssköldpaddor och revhaj under mitt första dyk - helt magiskt!

Jag minns hur jag inte kunde sluta le under mitt cyklop på grun av av alla häftiga saker jag upplevde under mina dyk. Det stora problemet med detta var att mina kinder släppte in massa vatten in i mitt cyklop, så det ibland var svårt att se. Men som tur var får man ju lära sig hur man tömmer sitt cyklop på vatten under dykutbildningen!

Nu, tre år senare planerar jag mina resor efter vart det finns bra dykmöjligheter och jag har kommit tillbaka till Gili tre år i rad - jag får inte nog! Att ta dykcertifikat är det bästa jag har gjort så har ni det minsta sug efter att få sväva viktlös bland färgglada fiskar säger jag bara: Ta dykcert, det kommer garanterat att vara värt det!

Ett grymt paket med dykupplägg till Gili Trawangan kostar från 13 145 SEK inkl flygbiljetter, boende, frukost, ja det mesta faktiskt!

Aldric -rivat -336968  

Roadtrip i USA

Som forna Kalifornienbo så vill jag även tipsa om att göra en roadtrip i USA. Det finns massor att se längs med kusterna men även inåt i landet. Många har säkert hört talas om Highway 1 längs med USA's västkust men varför stanna där? Om man har tiden och budget så kör vidare! Ett tips jag vill ge är att snarare bila från San Francisco till Los Angeles än tvärtom. Då åker ni verkligen längs med kustlinjen! Hyr en cabriolet och ta dig ner till Los Angeles. Väl där utforskar du staden och spanar efter kändisar i Hollywood.

När du tycker att du fått nog av Los Angeles byter du till en lite mer komfortabel bil med bra AC och kör vidare till Las Vegas (denna resa kan bli varm!). Unna er att bo lite bättre i Las Vegas då priserna är lite billigare här. Ta sedan en tur till Grand Canyon, Zion National Park och Monument Valley. Från Vegas åker ni vidare till Yosemite för att vandra, Napa Valley för vinprovning och Redwood Forest för att se de enroma träden som kommer få dig att känna dig pytteliten! 

Flyg till San Fransisco t/r och 6 dagar med en Ford Mustang Cabriolet (765kr/dag) och 16 dagar med en Ford Escape (518kr/dag) hamnar på ca 17 128 SEK inkl försäkringar, konkursskydd och avbeställningsskydd ingår då också!

africa-hunters-sunrise.jpg

Big five i Tanzania och Zanzibar

Mitt sista tips är resan som fick mig att vilja jobba med resor, prata om resor varje dag och faktiskt leva på att hjälpa människor fixa sina drömresor! Detta är ett måste för dig som gillar djur och naturupplevelser! Tänk dig att du hoppar in i en jeep och så fort den lokala guiden börjar berätta om djuren och svannen runtomkring dig så kan du inte sluta lyssna. Som trollfängslad från första sekunden. Guiden pekar ut djuren från Disneys Lejonkungen, berättar om kulturen och lokalbefolkningens levnadssätt. Jeepen går genom Serengeti och nationalparken Ngorogoro. Ett sagolikt landskap sträcker sig så långt ögat kan nå. 

Det häftigaste under min resa som jag mer än gärna skryter om, en luftballongsfärd över savannen. Alarmet gick innan solen gick upp och vi tog oss ut till jeeparna för att köra till platsen där vi ska lyfta med luftballongerna. Men just denna dag hade en morgonpigg 1.500 kg flodhäst valt att blockera vägen. Ett av världens farligaste djur flyttar man inte gärna på så det var bara att vänta tills han flyttade på sig själv. 

När vi väl kom upp i luftballongen och började stiga över savannen medans solen gick upp fick jag nypa mig i armen. En fantastisk känsla! Ljudlöst glider vi ovanför giraffer som springer och lejonhonor som mumsar på en gnu. Detta vill jag varmt rekommendera!

Efter alla dessa upplevelser så finns det inget bättre än att smälta alla intryck på Zanzibars kritvita stränder. Har ni tagit åt er av mitt första tips och redan har tagit dykcert - ja då ska ni utnyttja det här! 100% värt!     

Att flyga till Killimanjaro och hem från Zanzibar och vara på 10 dagars safari med guide, boende, transport och en hel del måltider inräknat kostar från 25 430SEK. Då ingår konkursskydd och avbeställningsskydd och en hel del annat! 

 

Vill du göra någon liknande resa som Johanna?
Prata med henne!
Relaterade inlägg
Kontakt