Mammoth Lakes - Sierra Nevadas gömda pärla

Mammoth Lakes - Sierra Nevadas gömda pärla

Mammoth Lakes är förmodligen inte det första som poppar upp i dina tankar när du tänker på Kalifornien. Men i Sierra Nevada bergen, nära de andra stora nationalparkerna som Yosemite, Kings Canyon och Sequoia National park ligger dessa sjöar och utgör ett perfekt & annorlunda stopp på vägen. 

Varma källor, hiking, bergssjöar, höga berg och vackra dalar

Mammoth Lakes är ett mecka för naturentusiaster. Oavsett om du gillar hiking, cykling, sightseeing eller skidåkning har detta äventyrsland mycket att erbjuda året om.

Höga berg, dalar, kristallklara bergssjöar, varma källor och häpnadsväckande omgivning utgör en perfekt atmosfär för utomhusaktiviteter. Gör du ett stopp här kan du passa på att besöka en eller flera av de varma källorna som gömmer sig i det vackra landskapet. Här hittar du bland annat:

  • Benton hot springs
  • Travertine hot springs
  • Keough hot springs

Travertine Hot Springs CaliforniaTravertine Hot Springs

Se till att inte missa "Devils Postpile" formationerna medan du är här. Ännu vet man inte hela historien om hur dessa ovanliga formationer uppkom, men du kan vara säker på att få se någonting unikt. Monumentet är endast öppet under sommarmånaderna, men om du prickar in din resa under denna period kommer du att få se dessa unika pelare som skapats på plats. 

Devils Postpile, Mammoth Lakes Devils Postpile

Varje årstid erbjuder någonting annorlunda och unikt i nationalparken

Mammoth Lakes kan du besöka under hela året och varje årstid erbjuder någonting annorlunda och unikt att uppleva.

  • Sommaren ger dig oändliga möjligheter till att vara aktiv i det vilda. Testa hiking, SUP, kayaking, fiska eller mountain-biking för att nämna några härliga aktiviteter.
  • Vintern  är riktigt inbjudande för dig som är ett stort fan av olika vintersporter. Mammoth Lakes erbjuder riktigt bra möjligheter för både skidåkning, snowboarding och även roliga after-ski-fester.
  • Våren är ultimat för dig som vill få ut det bästa utav båda säsongerna. Medan det fortfarande är en hel del snö uppe i bergen är det perfekt att ta fram skidorna. När du är sugen på att byta ut snön drar du dig längre ned från bergen till de lägre stigarna för cykling, hiking eller andra naturvänliga äventyr.  
  • Hösten är en skön årstid att besöka Mammoth Lakes då det är mindre besökare. Du har mer tid att utforska området i din egen takt och kan njuta av att ha nationalparken mer för dig själv. Under hösten är det också lättare att hitta bra priser på boende. Är du en djurälskare som gärna ser lite vilda djur under din vandring i naturen är hösten helt klart årsiden som vi rekommenderar. De vilda djuren är igång att förbereda sig inför vintern - så det blir mindre insekter och fler björnar som packar på sig några kilo inför sin vintersömn. 

Mammoth1 1280X720

Bear in Sierra Nevada, California

Nära stadslivet i San Fransisco och Kalifornien - så tar du dig hit.

Då Mammoth Lakes ligger i Sierra Nevada Bergen är det inte så långt bort ifrån södra Kalifornien och stadslivet i San Fransisco och Los Angeles.

  • Med bil är körtiden omkring 5-6 timmar så du kan endera köra direkt hit eller göra flera stopp längs med vägen som en del av en road trip. Om du är ute efter lite road trip inspiration kan du kika in på den här coola road tripen där du kör runt och utforskar norra Kalifornien
  • Med flyg - För dig som inte har någonting emot att spendera lite mer pengar går det också bra att flyga hit på mindre än en timme. Du kan ta flyget från både Los Angeles och San Fransisco. 

Bodie Ghost Town

Tips: Medan du är på väg till- eller från - Mammutsjöarna kan vi rekommendera ett stopp i vackra Lake Tahoe och den kända spökstaden Bodie. 

Har du frågor om att resa i Kalifornien, eller funderingar kring hur du kan leva utomhuslivet i nationalparkerna?
Hör av dig
Relaterade inlägg
Kontakt