Var i Kalifornien är vi?

Var i Kalifornien är vi?

Kalifornien borde stå med på din bucketlist. Delstaten som ligger på USA:s västkust med stor variation och har något för alla. Du kan åka skidor i bergen,  upptäcka öknen och besöka nationalparker, sjöar och stränder. Vare sig du tycker om natur, långa sandstränder eller stora pulserande städer så har Kalifornien det.

Starta eller avsluta din resa i Los Angeles eller San Fransisco, två otroliga städer som med all säkerhet inte kommer göra dig besviken. Nedan finner du 12 platser som borde stå med på din lista när du besöker Kalifornien, du kanske redan har besökt några av dem?

Kan du lista ut vilken plats vi tänker på?

   

1.Var i Kalifornien är vi? - Bergskedja

Denna bergskedja löper, med sin fantastiska horisont och landskap, längst den östra kanten av Kalifornien och bildar en naturlig barriär. Här finner du även världens största träd, mammutträden, som var i stort fokus under guldrushen i Kalifornien. Här ligger både Lake Tahoe och fyra välkända nationalparker, varav Yosemite och Sequoia är två av dem.


2.
Var i Kalifornien är vi? - Strand

Det här är en av världens mest unika stränder. Den är fylld av hundratusentals små glasstenar, naturligt formade och slipade  vågorna. En gång i tiden var det här en plats där folk lämnade sitt skräp men under årtionden har vågorna rensat stranden och bara lämnat bitar av glas och keramik kvar. 

3.Var i Kalifornien är vi? - Utsiktsplats

På USA:s varmaste och torraste plats hittar du en av de mest populära och fotograferade utsiktsplatserna i denna park. Räkna med att insupa otroliga vyer över de rynkade klipporna.

4.Var i Kalifornien är vi? - Lila strand

Här har vi ett välkänt stopp om du reser längst Kaliforniens legendariska Pacific Coast Highway. Förutom sitt fantastiska landskap med tallar, robusta berg och vattenfall som leder till stranden nedan, är denna unika strand även känd för sin  sällsynta lila sand som skapats av klipporna runtom.

5.Var i Kalifornien är vi? - Berg som snart fyller 100 år

På dessa berg står skylten som inte bara representerar en stad, men också en industri och en livsstil. År 2023 firar den ikoniska skylten hundra år!

6.Var i Kalifornien är vi?- Ikoniskt landmärke

Denna hundraåriga plats är områdets mest igenkända landmärke. När du närmar dig och ser det ikoniska pariserhjulet ute på piren, då vet du att du är framme. Här finns restauranger, affärer och aktiviteter och är absolut värt ett besök. Platsen är sedan 2009 officiellt den västra änden av Route 66.

7. Var i Kalifornien är vi? - Pir

Denna populära turistattraktion är byggd på en kaj i San Fransisco och borde verkligen stå med på din att se-lista. Hit kommer du om du vill äta bra fisk, skaldjur och sorbet, och se ett och annat sjölejon. Platsen ligger i slutet av Fisherman's Wharf.

8.Var i Kalifornien är vi? - Spökstad?

Den här gamla guldgruvestaden ligger nordöst om Yosemite och är en sann spökstad. Promendera genom stadens övergivna vägar och ta fantastiska bilder på denna fascinerande plats. 

9.

Var i Kalifornien är vi? - Vilken stad?

Känd för sin ikoniska strandpromenad, var denna strandstad ursprungligen byggd efter en italiensk stad, komplett med kanaler och allt. Idag är den mest känd för strand, surfing och dess atmosfär fylld av gatuartister och säljare. Staden delar namn med en italiensk stad.

10.Var i Kalifornien är vi? - Vilken plats?

En av Sierra Nevadas juveler är nationalparken Yosemite. Dess granitklippor, dramatisk natur och vattenfall kommer inte göra dig besviken. Denna kända utkiksplats ger dig en fantastisk vy över Yosemite Valley och Half Dome.

11.Var i Kalifornien är vi? - Vindistrikt

Om du är en vinfantast, älskar mat och vackra vyer så kommer du uppskatta den här platsen. Här finns över 400 vingårdar, se till att besöka en av dem då det här distriktet är känt för sina Carbernet- och Chardonnayviner.

12. Var i Kalifornien är vi? - Bro

Om Highway 101 är med på din rutt så kommer du ta dig över den här ikoniska bron som leder dig till en av Kaliforniens mest kända städer. Se till att du kör av motorvägen vid Alexander Avenue, här får du en av de bästa utsikterna!

Rätta svar: 

 1. Sierra Nevada Mountains i Kalifornien
 2. Glass beach, Fort Bragg
 3. Zabriskie Point, Death Valley National Park
 4. Big Sur, Pfeiffer State Beach
 5. Hollywood Sign på Mount Lee
 6. Santa Monica Pier, Santa Monica
 7. Pier 39 på Fisherman's Wharf, San Francisco
 8. Bodie Ghost Town
 9. Venice Beach, Los Angeles
 10. Glacier Point, Yosemite National Park
 11. Nappa Valley
 12. Golden Gate Bridge, San Francisco

Tips: Om du vill besöka några av de här platserna, kolla in den här roadtripen genom norra Kalifornien

Behöver du hjälp att planera en resa genom Kalifornien?
Kontakta oss!

 

Taggar: Nordamerika
Relaterade inlägg
Kontakt