6 coola surfspots i Europa

6 coola surfspots i Europa

Du behöver inte resa till Hawaii eller Bali för att uppleva fantastisk surf. Det finns flera grymma surfspots i Europa, några som alla inte hittat till än heller. Packa väskan och brädan och dra till någon av dessa grymma surfspots!

Drömmer du om att surfa som ett riktigt surfproffs men har inte tid att åka till andra sidan jorden? Ta det lugnt, du hitta fina vågor runtom i Europa också. Här kommer tips på 6 härliga surfspots i Europa:

1. Surfing i Ericeira - Portugal

Surfing i Portugal
Välkommen till en av Europas bästa platser att surfa på. Charmiga Ericeira är en gammal fiskeby som ligger på Portugals västkust och har vågor i världsklass för såväl nybörjare som erfarna surfare. Till och med surfproffset Kelly Slater passar ofta på när det är tävling i grannorten att dra till Ericeira för att surfa, inte konstigt att det är populärt med surfing i Portugal!

Ta dig hit: Ericeira ligger ca 50 km från Lissabon. Du kan både boka surfcamp där transfer till Ericeira ingår, och hyra en bil med oss om du vill ta dig dit på egen hand.

2. Surfing i Le Pin & Vieux Boucau - Frankrike
Surfing i Frankrike

Det finns ett par riktigt bra surfspots på Frankrikes Atlantkust. Le Pin Sec är en pärla som få hittat till än och ligger en timme nordväst om Bordeaux. Le Pin Sec är en liten och lugn plats, medan Vieux Boucau ligger ca 200 km söder om Le Pin där det både är fler surfare och lite livligare, så att du t.ex. kan gå ut och festa om kvällarna. Både Le Pin och Vieux Boucau ligger i bukten Bay of Biscaya, här har du fina vågor som rullar in från Atlanten.

Ta dig hit: Smidigast är att flyga till Bordeaux för både Le Pin och Vieux Boucau. Vi kan hjälpa dig att både boka transfer från Bordeaux och hyra en bil om du vill ta dig dit på egen hand.

3. Surfing i San Vicente - Spainen

Surfing i San Vicente, Spanien
Spaniens norra kust är bedårande vacker och längs denna ligger byn San Vincente. Surfspoten ligger ca 10 minuters promenad från stadskärnan med vita fina stränder.

Ta dig hit: Det är smidigast för dig att flyga till Bilbao eller Santander. Vi kan hjälpa dig att boka transfer från flygplatsen eller så kan du ta du lokalbussen från båda städerna.

4. Surfing i Fuerteventura - Spanien

Surfing i Fuerteventura, Spanien
I Fuerteventura kan du surfa året om! Du hittar detta surfcamp och surfspot på norra delen av ön i den lilla staden Corralejo. Utöver surfen finns det gott om andra roliga utomhusaktiviteter som t.ex. cykling, fyrhjuling och snorkling. 

Ta dig hit: Ta flyget till Fuerteventura och från flygplatsen kan du antingen ta flygbussen (boka minst 72 timmar innan ankomst), ta lokalbussen eller hyra en bil.  

5. Kitesurfing i Sardinien - Italien Kitesurfing i Sardinien

Istället för att bara utgå från vågorna lägger vi till vindens kraft och du kan kitesurfa, hur kul som helst! Sardinien anses vara en av de bästa platserna för kitesurfing i Europa och det är fler och fler kitesurfare från hela Europa som tar sig hit för att utöva sporten. Denna surfspot ligger på södra Sardinien i närheten av Porto Botte. En bonus utöver att resa hit för att kitesurfa, är all den goda maten!

Ta dig hit: Ta flyget till Cagliar och ta en hyrbil härifrån. Vill du utforska resten av denna vackra ö är det bäst att köra runt med egen bil. 

6. Kitesurfing i Komin, Neretva - Kroatien

Kitesurfing i Kroatien
Neretva har Kroatiens bästa surfspot för kitesurfing och ligger mellan Split och Dubrovnik. Du får inte bara utmärkta förhållanden för att lära dig att kitesurfa, du är även i ett otroligt vackert land, så varför inte kombinera surfcamp med segling längs kusten?

Ta dig hit: Ta flyget till Split, hyr en bil och kör ca 1,5 timme till surfcampet. Det är väldigt smidigt att hyra bil i Kroatien.

Vill du surfa i Europa?
Hör av dig!

 

Relaterade inlägg
Kontakt