7 tips inför din segeltur i Medelhavet

7 tips inför din segeltur i Medelhavet

Föreställ dig att du sitter uppe på däck på en segelbåt eller yacht. Du har en svalkande dryck i handen, chillar i solen och njuter av den fina utsikten samt det turkosa havet. Vad kan gå fel i detta scenario? Inte mycket, särskilt om du anammar dessa 7 tips inför resan:

1. Solskydd i mängder

Smörj! Viktigt med solskydd när du seglar i Medelhavet

Du seglar i Kroatien mellan olika öar. Solen skiner och havet är turkost och klart. Inte vill du sitta i skuggan och häcka själv under däck. Nej, smörj in dig ordentligt med solskydd och njut!

2. Badkläder

Du kommer troligen mest att gå omkring i badkläder på din segeltur - KILROY

Du kommer inte att kunna tvätta dina kläder på din segeltur. Men när du är omgiven av kristallklart turkost vatten när du seglar i Greklands skärgård kommer du troligtvis bara vilja vara i plurret ändå, så ta med dig flera uppsättningar badkläder!

3. Ta med cash

Ha med dig kontanter när du är på segeltur!

Båten gör ett stopp på någon liten ö och du hittar den perfekta souveniren, men det finns ingen bankomat eller så fungerar inte den enda de har på ön...

4. Öronproppar

Det är alltid bra att vara förberedd och ha med sig öronproppar, även på segeltur i Medelhavet

Ja det finns de som snarkar även om du själv inte gör det. Visst vore det tråkigt att inte orka med både tidiga och sena härligheter, bara för att du själv inte fått tillräckligt med sömn? 

5. Kamera

IBland räcker inte ord till - ta med kameran på din segeltur i Medelhavet

En kamera är ett måste när du seglar runt Ibiza, gärna t.o.m. en som är vattentät. Det räcker inte med ord att beskriva den storslagna naturen och de fina människorna här.

6. Ficklampa/pannlampa

Packa med ficklampa när du åker på segeltur i Medelhavet

Njut så länge du vill av de vackra stjärnklara kvällarna i lugnet utan att vara den som snubblar över något och bryter benet. 

7. Solglasögon 

Glöm inte solglasögonen när det är dags för segeltur i Medelhavet

Solglasögon kommer att behövas av flera anledningar; skydda ögonen från solen ovanifrån och reflektionerna från havet, men också för att du ska känna dig ännu lite coolare när du cruisar runt i Medelhavet.

Drömmer du om att segla runt i Medelhavet?
Hitta din drömresa här!
Taggar: Segling, europa
Relaterade inlägg
Kontakt