Dykande volontärer behövs i Filippinerna

Dykande volontärer behövs i Filippinerna

Vill du göra en insats för världens hav? Tveka inte att joina detta viktiga projekt i Filippinerna! Du får lära dig att dyka eller utveckla dina befintliga dykkunskaper, samtidigt som du arbetar sida vid sida med marinbiologer.

Till Marine Conservation på ön Negros i Filippinerna, kommer volontärer från hela världen för att lära sig att dyka. Detta samtidigt som de är med och hjälper till med viktiga marinbiologiska uppgifter, så som att dokumentera vilka fiskarter som rör sig i olika korallrev samt göra mätningar av havsbotten. Det är marinbiologerna på plats som delar ut arbetsuppgifterna till alla volontärer.

Dykvolontärer vid Marine Conservation

Marine Volunteer Scuba DiversProjektet passar dig som:

  • Är nyfiken på vad som döljer sig under havsytan
  • Vill göra en viktig insats för havsmiljön runt de filippinska öarna
  • Vill resa iväg själv och träffa nya människor från hela världen
  • Vill utveckla dina dykkunskaper (räkna med att du gör 2-3 dyk varje dag)

Apo Island

Varför Filippinerna?

Varför är Marine Conservation-projektet i Filippinerna så viktigt? Det är ingen nyhet att vår undervattensvärld är under enorm press från människan. Haven smutsas ner av skräp, i synnerhet plaster, samtidigt som de värms upp och fiskas ut. Endast 0,1 procent av haven täcks av korallrev, samtidigt som dessa ömtåliga rev är hem till häpnadsväckande 25% av alla marina arter.

Filippinerna ligger mitt i "koralltriangeln" och med hela 7000 öar har landet en av de längsta totala kuststräckorna i världen. Detta innebär att Filippinerna är hem för fler kustnära rev än någon annan plats. För dig som vill göra en viktig insats för haven är Filippinerna en mycket bra plats att börja på.

Volontärer som tar välförtjänt rast

Vad ingår?

Marine Conservation vill gärna att du som volontär ska stanna i minst 6 veckor. Under dessa veckor ingår följande:

  • Boende på Marine Conservation camp hela perioden
  • Alla måltider
  • Flygtransfer
  • Dykcert: Open Water samt Advance*

*Du som redan har dykcert kan uppgradera ditt certifikat hela vägen upp till Rescue Diver.

Pris för 6 veckor: fr. 22 140 SEK

Den vackra landsbygden på Filippinerna

Mer om Marine Conservation

Från 22 140 SEK
Mer om Marine Conservation
Stanna i 6 veckor
Åk till Marine Conservation i Filippinerna som volontär! Utveckla dina dykkunskaper och studera marinbiologi, samtidigt som du träffar likasinnade från hela världen.
Kontakta oss Läs mer

 

Volontärarbete är för människor som vill engagera sig och inte är rädda att få lite skit under naglarna. Förvänta dig ingen lyx (annat än maten som är fantastisk!). Boendet är charmigt men primitivt. Nästan allt drivs av solenergi, inklusive Wi-Fi:t. På campet finns bl.a. gemensamma toalettutrymmen, en klätterställning samt en botanisk trädgård på hela tio hektar, stor nog att gå vilse i!


Resa till Filippinerna och detta volontärprojekt

Eftersom Marine Conservation ligger på ön Negros utanför staden Dumaguete, rekommenderar vi att du har minst en natt i Manilla innan du fortsätter din resa ner mot Dumaguete (detta som marginal för att inte missa inrikesflyget).

Hostel i Manilla

I Manilla samarbetar vi med Z hostel som ligger ca 20 minuter ifrån Manillas flygplats. Här kan du få en natts boende i delat rum för ca 80 kr. Hit tar du dig enkelt på egen hand med taxi.

Vill du veta mer om Marine Conservation och uppleva något riktigt coolt?
Snacka med oss

 

Relaterade inlägg
Kontakt