Adams påskresa till Jordanien

Adams påskresa till Jordanien

På väg hem efter en underbar semester i Filippinerna i december blickar jag ut genom flygplansfönstret. Nedanför mig sveper bergstopparna förbi och tankarna vandrar iväg till nästa resas destination. Jag gillar att variera mina resor mellan avslappning och aktiviteter och väljer alltid storslagna naturupplevelser framför storstäder.

Väl hemma fastnar jag för Jordanien och resan Jordan Multisport då den förutom Petra även innehåller mycket vandring i olika naturreservat samt en dag med canyoning som jag testat på tidigare och fullkomligt älskar. Den hade även ett passande datum över påsken i april som är en av de bästa månaderna att besöka landet då det senare under sommaren kan bli riktigt hett.

Karta över Adams resa i JordanienResan Adam gjorde i Jordanien

Nu är jag nyss hemkommen från denna resa och kan bara säga att jag är supernöjd med mitt val. Nedan listar jag mina 5 bästa upplevelser från dessa 8 dagar:

1. Dana Nature Reserve

Dana nature reserve i Jordanien

Dana reservatet är ett sånt där ställe som jag vanligtvis blickar ut på genom fönstret på en buss och önskar att jag kunde kliva av och uppleva närmre. På den här resan var det exakt vad vi fick göra. Med hjälp av en lokalguide som var hälften människa och hälften bergsget tog vi oss till de mest svåråtkomliga topparna och kunde njuta av de magiska omgivningarna.

2. Canyoning Wadi Mujib

Wadi rum camp i Jordanien

Efter uppstigning kl 05.00 var vi på plats innan öppning i Wadi Mujib och var därför helt ensamma att utforska denna kanjon som har sitt utlopp i Döda havet. Det finns en del olika leder att välja mellan några torra och några genom vatten. ”The Mujib Canyon”trail” som vi gjorde är öppen ungefär från april till oktober då vattenflödet är lagom starkt.

Adam i Wadi Mujib

3. Dead Sea Spa hotell

Mudparty innan baddags i Döda havet, Jordanien

Vid Döda havets kust spenderade vi en dag och natt på ett superfint hotell där vi kletade in oss i lera och flöt omkring som glada korkar. Poolhäng på eftermiddagen med en magisk solnedgång.

4. Petra

Adam i Petra från ovan

En heldag gick fort när vi vandrade omkring vid Jordaniens stora turistmekka Petra som verkligen var en upplevelse i sig.

5. Natt under stjärnorna i Wadi Rum

Pyjamasparty i Wadi Rum

I ökenområdet Wadi Rum åkte vi runt på jeepflak innan vi klippte solnedgången och gjorde brasa under stjärnorna. En underbar avslutning på resan.

 

Ingången till Petra Ingången till Petra

Har du också drömmar om att uppleva Jordanien och Petra skulle jag absolut rekommendera den här resan då den har så många höjdpunkter. Det känns verkligen som att jag har fått maximalt ut av dessa dagar utan att det för den skull varit stressigt.

Tips att tänka på:

  • Vädret kan skifta kraftigt från 40 grader under dagarna ner mot nollan under nätterna beroende på årstid och trots att det inte tar mer än några timmar att korsa landet varierar vädret sig mycket från bergen i norr till öknen i söder. Dessutom är det konstant 10-15 grader varmare runt Döda havets kust som ligger ca 390 meter under havsnivån.
  • För den som vill passa på att besöka Tel-Aviv, Jerusalem eller andra platser i regionen passar det bra att förlänga resan med några dagar eller mer.
  • Är du en person som starkt ogillar sand och sten? Då skulle jag satsa på en annan spännande destination, eller låta Jordaniens mäktiga landskap övertala dig om hur fel du har…

Adam i Wadi Mujib - fråga Adam mer om att resa i JordanienVill du som Adam besöka Wadi Mujib och ser mer av Jordanien?

Skicka ett meddelande till Adam

 

 

Taggar: Asien, Reseexpert
Relaterade inlägg
Kontakt