5 volontärprojekt du inte vill missa!

5 volontärprojekt du inte vill missa!

Lär känna destinationen på din resa på ett mer intressant och djupare plan, istället för att bara resa till höjdpunkterna. Ett sätt att komma närmre en destination är genom att volontärarbeta.

Vi kan ge dig förslag på fina volontärprojekt av olika slag och vill särskilt lyfta 5 volontärprojekt i Centralamerika och Mexiko, där du lär känna lokalbefolkningen, lär dig spanska och jobbar med exotiska djur.

#1 Dykning och marint volontärprojekt i Mexiko

Hur häftigt skulle det inte vara att lära sig att dyka samtidigt en en tar hand om korallrev och havets välmående? Med detta hållbarhetsprojekt är det precis vad du kan göra. Du får, tillsammans med andra volontärer, lära dig massor om korallrev och dess rika djurliv. Detta volontärprojekt passar även erfarna dykare.

#2 Animal Rescue i Costa Rica 

Många känner till Costa Ricas vackra natur och djurliv. Du kan hjälpa skadade djur på volontärprojektet Animal Rescue Center i Playa Chiquita. Målet är att hjälpa djuren rehabiliteras att bli starka och friska så att de kan återvända till att leva i det vilda. Hjälp apor, vilda kattdjur, sengångare, myrslokar och andra djur.

#3 Lär dig spanska och volontärarbeta I Costa Rica

Lär dig spanska som du kan använda under din resa i Centralamerika, samtidigt som du volontärarbetar. På Proyecto Asis får du en otroligt bra kombination: du hjälper vilda djur, miljön och kommunicerar med lokala samhällena om detta. Och du får spansklektioner. Vilken möjlighet!

#4 Gör sköldpaddor glada i Costa Rica

Namnet på det här volontärprojektet säger allt: The Happy Turtle Project. Projektet handlar delvis om att öka medvetenheten bland lokalbefolkningen för att tjuvjakt av ägg ska sluta. En annan del av projektet är att hålla vakt över äggen och när de små sköldpaddorna kläckts, guida dem till havet. Blir du med?

#5 Varför välja? Arbeta med sköldpaddor, surfa och lär dig spanska!!

Det sista projektet handlar om volontärarbete men även om att uppleva en helt ny livsstil i Costa Ricas djungel. En gömd pärla som ingen borde missa! Under en hel månad kommer du att lära dig spanska, få surflektioner och volontärarbeta med sköldpaddor. Så många häftiga saker som en kan göra.

Relaterade inlägg
Kontakt