Hur du kan resa och lära dig spanska flytande samtidigt!

Hur du kan resa och lära dig spanska flytande samtidigt!

Har du länge gått och funderat på att resa till Centralamerika men känt att språkbarriären hindrar dig? Tänk gärna om! Det är en av alla fantastiska anledningar att resa just dit!

Det finns en mängd olika och bra alternativ om du vill lära dig spanska. Du kan antingen stanna på ett och samma ställe eller så väljer du ett betydligt mer äventyrligt sätt att lära dig spanska på.
 

 

Travelling Classroom 

Det bästa med ”Traveling Classroom” är att du kommer att bli väldigt bra på spanska samtidigt som du reser runt i Centralamerika och får uppleva den latinska livsstilen!

Din resa börjar i Panama City. Det är en av de mest intressanta städerna i Centralamerika. Det finns mycket att se och göra här under din spanskkurs: du kommer att lära känna staden bättre, möjlighet att besöka den världsberömda Panamakanalen, laga och smaka av de lokala maträtterna samt lära dig dansa Salsa, Merengue och Bachata. Musiken och de dansanta rytmerna kommer ge dig mersmak för det latinska livet.

Efter några dagar i urbana Panama City kommer du med viss saknad, segla över till San Blas-öarna. Det är svårt att hitta ord och gör rättvisa för denna vackra plats, det är bättre att bilden nedan får övertyga dig om att genast börja packa din väska. 

panama-san-blas-islands


Från ö-liv till djungel From the city to the jungle

Veckan därpå kommer du att byta ö-livets lugn till de mystiska dimskogarna runt Boquete. Språkskolan erbjuder en skön atmosfär med en blandning av chill i hängmattan efter en givande dag med studier i spanska till ziplining, matlagning och dans i skymningen med dina klasskamrater. Efter en vecka i ett något svalare klimat är dags att packa väskan igen för ett mer tropiskt sådant, Bocos del Toro here you come... 

Det finns platser i världen man endast planerat för att stanna i några få dagar men den sköna atmosfären på plats gör att du stannar i veckor. Bocos del Toro är en sådan plats. Den härliga backpackerkänslan infinner sig så fort man sätter fotsulorna på dess mark. Här kan du uppleva massor av äventyr: simma med delfiner, dyka, parta natten lång, besöka avlägsna öar och stränder och naturligtvis… Lära dig spanska!

spanish-lesson

Panama är bara en av alla fantastiska länder i Centralamerika. Med ”Traveling classroom” reser du även till underbara Costa Rica. Vid ankomst till Costa Rica kan du redan en hel del spanska och du kan nu med lätthet prata med lokalbefolkningen även kallad ”Ticos”. Detta öppnar upp för fler intressanta och delade upplevelser för dig som resenär.

Du kommer här resa till Turrialba – en plats med en fantastisk variation av olika naturupplevelser som floden Pacuare, höga berg, djup djungel och tropisk regnskog. Efter en vecka med spanska studier, latinsk dans, matlagning och med att uppleva Turrialba avslutar man med ett stort party för att fira en lyckad resa.

Det är nu dags att resa hem eller så har man turen att få resa vidare till nya exotiska platser inom Central- & Sydamerika för att på egenhand testa sina nyvunna spanska färdigheter.

Relaterade inlägg
Kontakt