18 skäl till att inte boka den här äventyrsresan

18 skäl till att inte boka den här äventyrsresan

Att resa med likasinnade och lära känna nya vänner från andra länder låter härligt, men det kan även vara utmanande. Varför göra en resa som tar dig ”off the beaten track” när det finns så många platser i världen där du bara kan följa massturismen och strömmen?

På äventyrsresan Cape Town to Victoria Falls Adventure börjar du med stadsliv i Kapstaden, avslutar 18 dagar senare vid de majestätiska Victoriafallen och reser totalt i 4 länder. Det kommer att bli sarafi, camping under bar stjärnhimmel, fantastisk och mångsidig kultur samt flera valfria aktiviteter. Ja detta kan bli höjdpunkten på ditt år, MEN det finns vissa aspekter du bör tänka på innan du bestämmer dig...

Dag 1 - Kapstaden  

Äventyrsresan tar start i Kapstaden. Möt upp dina nya kamrater och gör er redo för massa äventyr ni kommer att uppleva tillsammans de kommande 18 dagarna. Tänk på att du kanske kommer att få nya vänner från alla möjliga länder som kommer att bli kostsamt när du kommer att vilja åka och hälsa på dem i framtiden.

You will meet fun and adventurous people from all over the world

Dag 2 - Lamberts Bay

Dagen börjar med en god frukost innan ni ska utforska den dramatiska utsikten från Western Cape. Inte helt säkert om det kommer att vara något hissnande att se där.

The stunning Wolfberg Arch, Cederberg - South Africa

Dag 3 - Orange River

De sägs att du borde bada Sydafrikas längsta flod, men kanske inte i denna del. Ni får nöja er att bada i poolen och försöka njuta av utsikten.

Orange river - Augrabies falls

Dag 4 - Fish River Canyon

Idag ska ni över gränsen till Namibia. Era två guider tar hand om allt det praktiska och guidar er över gränsen. Men ta inte detta för givet, efter äventyrsresan kommer du att behöva fortsätta fixa sånt här på egen hand. Sedan var det Fish River Canyon, den största kanjonen i Afrika så du borde kunna få några helt ok bilder härifrån.

The largest canyon in Africa - Fish River Canyon, Namibia

Dag 5 – Namiböknen

Har du någonsin drömt om att bo miljonstjärnigt? Det är nu det händer. Visste du att det kan vara högst beroendeframkallande att campa – vi har hört om personer som faktiskt bytt boendeform till tält efter en upplevelse som denna.

Experience a million star accommodation in the Namib Desert

Dag 6 – Namiböknen

En dag du kommer att svettas mycket samtidigt som ni utforskar denna galna ökenmiljö. Sesriem Canyon, Soussusvlei Dunes och ta dig upp för Dune 45. Kanske är det bara att passa på att uthärda en av de mest fantastiska solnedgångar ever!?

Amazing sunset in the Namib Desert

Dag 7 - Swakopmund

När ni kör mot Swakopmund är det bara att njuta av utsikten och ladda batterierna i er overland truck. Smält in alla härliga intryck och oförglömliga minnen som kommer att förfölja dig när du är tillbaka hemma i vardagen. Was it just a dream?

Tha amazing landscape in the Namib Desert

Dag 8 - Swakopmund

På dag 8 befinner du dig i en av Afrikas äventyrsmekkan. Det kan bli jobbigt att välja vilket eller vilka av de valfria aktiviteter du ska göra. Det finns flera adrenalinfyllda kickar att testa, till exempel hoppa fallskärm, dune boarding eller köra fyrhjuling, för att bara nämna några. Det är bara att släppa kontrollen och visa ditt sanna jag.

Get the Adrenalin pumping in Swakopmund, Namibia

Dag 9 – Etosha nationalpark

Går det att lita på vilda djur? Campa mitt i en nationalpark? Vem vill somna till naturens egna ljud? Lejon som ryter, flodhästar som stampar runt och du ljudet från buskarna som kan hålla dig vaken.

Explore the wildlife in Etosh national park - KILROY

Dag 10 – Etosha nationalpark

Det blir en andra dag av djurspaning! Visst är det en fantastisk känsla att se lejon, noshörningar, giraffer, gnuer, gaseller, zebror och hyenor IRL i deras naturliga habitat, men du kan ju alltid välja att bara dra igång en dokumentär hemma på Tv:n.

Safari in Etosha National Park in an unforgettable experience

Dag 11 - Windhoek

Namibias huvudstad. En moderns stad där du kan besöka kyrkor, slott, marknader och kvarter vars arkitektur har tyska influenser. Sannolikheten att du blir positivt överraskad av denna stad är hög. Dock efter besök på stadens Craft Center brukar väskan bli full och på något konstigt sätt plånboken tom.

Check out the amazing crafts in Windhoek, Namibia

Dag 12 – Kalahariöknen

Dags att genomlida ytterligare en öken, visserligen i Botswana men känns vara en egen planet. Vem gillar att vara mitt ute i ingenstans och läsa sig om konstiga överlevnadsförmågor från Sanfolket, som till exempel hur du bör avvakta med att tömma blåsan då ditt kiss kan vara avgörande för en överlevnadssituation.

Meet and get to know the San Bushman in Kalahari desert

Dag 13 – Maun

Nu är det dags för två dagars körning mot Okavangodeltat med en övernattning i Maun. Stå ut med att sitta med vacker utsikt igen i en luftkonditionerad overlandtruck som bekvämt och säkert tar er till campingplatserna.

You will travel in a comfortable overland truck

Dag 14 – Okavangodeltat

Okavangodeltat är världens största inlandsdelta och hem för ett rikt och varierande djurliv. Ni utforskar deltat i en i traditionell Mokoro (se bild nedan) och slå upp läger mitt i naturen, endast tältduken kommer att finnas mellan dig och de vilda djuren.

Go on a unforgettable Mokoro excursion - Okavango Delta

Dag 15 – Nata

Mer vilda djur och till kvällen kan du se dem komma för vätskepåfyllning från vattenhålen vid ert läger.

Watch wild animals drink from the watering hole

Dag 16 – Kasane

Mer vilda djur i Chobe nationalpark. Dessutom är solnedgången här är i bästa fall medioker…

Sunset at Chobe national park

Dag 17 – Victoriafallen

Dags att passera nästa och sista landsgränsen, ni reser in i Zimbabwe och ska se majestätiska Victoriafallen. Hoppa över helikopterturen om du är höjdrädd.

Amazing view over the Victoria Falls

Dag 18 - Victoriafallen 

Grattis, du tog dig igenom hela resan! Dock är detta den största anledningen att inte åka på denna äventyrsresa, det är dags att ta farväl för denna gång till alla dina nya vänner och ta dig mot nya äventyr. 

Unfortunately all adventures end!

Vaddå är du fortfarande intresserad av den här äventyrsresan? Du kan läsa mer nedan!

 

Med gratis reserådgivning får du personlig vägledning

Spara tid och pengar - snacka med en reseexpert!

 

 

Vill du resa med härliga upplevelser?
Mejla oss
Taggar: Afrika, topplista
Relaterade inlägg
Kontakt