Bästa tipsen till din roadtrip i Australien

Bästa tipsen till din roadtrip i Australien

Australien är ett perfekt land att göra en roadtrip i. För att du har friheten att resa i din egen takt och kommer under vägen till de olika destinationerna att passera sjukt varierande och vacker natur, städer och landskap. Här har du ett gäng sköna och nödvändiga tips samlat inför din roadtrip i Australien, så att du slipper slösa tid att researcha själv...

En roadtrip i Australien är ett episkt äventyr. Kom ihåg att du är på andra sidan jordklotet och andra regler gäller i vissa avseenden både vad gäller körregler och att hyra en campervan.

Campingregler och campingtips i Australien

Känn friheten - camping & roadtrip i Australien

Så kallad Freedom Camping, det vill säga att campa på offentliga platser är tillåtet i vissa platser i Australien, se till att det är tillåtet att campa där du tänkt innan du slår läger för natten, annars riskerar du att åka på höga böter. Det finns även ett flertal välutrustade campingplatser på härliga platser runtom i landet.

Fler tips till din roadtrip i Australien

Kör under dagtid

Roadtrip Australien - Känguru tar sig över vägen i mörkret

Även om du är van att köra längre distanser under natten i Sverige, på skidsemestern eller kanske i södra Europa, kör när dagsljuset fortfarande faller på i Australien.

Det kan vara väldigt farligt att köra under natten i här, främst på grund av stora djur, till exempel kängurur, som är aktiva i skymning och om nätterna. Försäkringar på din campervan gäller endast när du kör i dagsljus. En annan fördel med att köra dagtid är att du inte missar den makalösa naturen och landskapen som finns på vägen.

Tips: Undvik motorvägar och ta småvägar emellanåt för att passera charmiga små lokala städer och lite schyssta områden. Det tar lite längre tid men väl värt omvägarna!

Spara in på kassan genom att tanka rätt

Roadtrip i Auistralien - Skylt som säger "No fuel"

Planera dina besök till bensinmacken. På tisdagar och onsdagar kan du betala mellan 5-15% mindre än övriga dagar på veckan. Matbutikerna Coles och Woolworths äger flera bensinmackar och du får ofta rabattkuponger när du handlar hos dem.

Planera även när du behöver tanka, det är särskilt viktigt i Australiens outback att ha full tank då det är (väldigt) långa distanser mellan bensinmackarna här… Bränsle är en stor utgift under en roadtrip. En app vi rekommenderar och tycker funkar bra för att hitta billigaste bensinen i din närhet är MotorMouth.

Vägtullar i Australien

Roadtrip i Australien - bästa tipsen
Vissa vägar i Australien har vägtullar. Om du kör igenom metropolerna i New South Wales, Queensland och Victoria kommer du troligtvis behöva betala vägtullar. Ytterligare en anledning till att planera din körning. De registreras elektronisk och betalas inte kontant längs vägen.

Efter att du har hämtat upp din campervan behöver du registerara ett visitors e-pass.

Boka din campervan

Alla vill få ut olika saker av sin campervan. Beroende på faktorer som budget, behov och hur många ni är som ska resa, väljer ni den campervan i Australien som passar er!

Vårt bästa campervan-tips

Jackpot Campervan

Jackpot Campervan
Denna campervan är perfekt när ni är två personer som vill resa runt. Ni har ett kök, sängar och förvaring med er under resans gång och kommer vara redo för ett episkt äventyr i Australien!
Jag tar gärna ett förslag Spana in Mighty Campervan

 

Yo! Sugen på att roadtrippa i Australien?
Snacka med oss

 

Relaterade inlägg
Kontakt