Josefines sommar på Camp Quinebarge

Josefines sommar på Camp Quinebarge

Är du nyfiken på hur det är att uppleva den amerikanska traditionen – att jobba som campledare? Låt dig inspireras av Josefine som delar med sig av sin historia!

Hejsan allihopa!

Jag heter Josefine Westlund. Jag är 21 år och kommer från Karlstad i Värmland. Jag jobbade som Summer Camp Counsellor i USA under sommaren 2017. Mitt camp heter Camp Quinebarge och ligger i Moultonborough, New Hampshire, USA. Det är ett camp för både tjejer och killar. 

Kul och lärorikt

Jag hade i huvudsak ansvar för ca 8 tjejer tillsammans med en till counsellor. Under sommarens gång lämnade barn och det kom nya. Så därför fick jag chansen att jobba med både 12-13 åringar samt 6-10 åringar. Det tyckte jag var väldigt kul och lärorikt då jag fick prova på 2 helt olika jobb.

Med de äldre behövdes det till exempel inte, på samma nivå, lika mycket vaksamhet över vart de befann sig 24/7 som de yngre krävde. Men å andra sidan var de små tjejerna mycket mer kram-goa och ville hålla handen osv vilket är så gulligt. Annars jobbade jag som ”riding counsellor” på mitt camp. Alltså hade jag ridlektioner under dagarna. Och det var helt klart favoritaktiviteten på mitt camp, speciellt bland tjejerna, så det var kul!

"Jag skulle helt klart rekommendera någon att åka på detta äventyr!"

Fritidsaktiviteter

När vi hade lediga kvällar/dagar hittade vi på saker som: äta middag ute, drive- in bio, stranden, outlet-shopping, dagstur till Boston och mycket mer. Jag var den enda från Sverige och till och med Skandinavien. Så därför är min engelska väldigt mycket bättre än vad den var innan då jag inte har pratat svenska alls! 

Gör det!

Jag skulle helt klart rekommendera någon att åka på detta äventyr! Det blir ett minne för livet. Att jobba med barn kan vara tufft då energin tar slut emellanåt. Men under större delen av tiden känns det inte som att du jobbar då du oftast gör något roligt tillsammans med barnen!

Så min slutsats blir därför: om du funderar på det, gör det. Klyschigt som det låter, så kommer du inte ångra dig. Jag lärde mig jättemycket av detta (speciellt av att åka själv) och att få vänner utanför Sverige är riktigt häftigt och roligt!

Vill ni fråga mig något mer angående min tid i USA, kan ni mer än gärna kontakta mig på:

  • Facebook: Josefine Westlund
  • Instagram: josefinewestlund 

 

Just nu får du som ansöker till summer camp i USA innan den 31 oktober early bird-priset 7 500 SEK (ordinarie pris 8 500 SEK). Passa på! 

 

Vill du veta mer om summer camps i USA?
Hör av dig!

 

Bilder från summer camp i USA - det här kan bli din sommar :)

Lär ut dina färdigheter på summer camp

 Lär ut dina färdigheter på summer camp

Utveckla din engelska samtidigt som du lär känna nya vänner
Utveckla din engelska samtidigt som du lär känna nya vänner och...

Ciee Usa Camp Exchange 01
...det ger dig även goda meriter i framtiden!


Ser du dig själv här i sommar? Snacka med oss för att komma iväg! 

Relaterade inlägg
Kontakt