5 unika saker du kan uppleva i Afrika

5 unika saker du kan uppleva i Afrika

Vakna upp med en noshörning bara ett par meter från ditt boende.

Afrika har några av de bästa nationalparker för safari, som Krugerparken. Vissa gör bara en dagsutflykt, andra passar på att ta en hel vecka och campar eller bor på det lite lyxigare alternativet; safarilodge. Visste du att det finns boenden som inte har någon inhägnad? Alltså på riktigt bor en då bokstavligen i nationalpark, med vilda djur utan stängsel!  

Safarilodge Krugerparken Sydafrika Hazyview Greenfire lodge, Krugerparken 

Om du bor på en camping eller lodge utan stängsel så händer du vaknar upp med kanske en noshörning ett par meter utanför. I ett fall fanns det en ung noshörningshanne som blev benämnd som ”House Rhino”, som kom förbi boendet varje dag för att vila. Han behövde en paus från de andra äldre och större noshörningarna i samma område, som kunde vara farliga för ”House Rhino”. Det kan låta läskigt men personalen och guiderna höll alltid koll på vilka djur som var i närheten. Och kom ihåg att de flesta djur är skygga och undviker oss människor på grund av det ljud vi för dag som natt.

Låter det fortfarande som något för dig? Läs då mer om denna 5-dagars safari i Krugerparken!  

 

5-14 dagars vandring för att bestiga Kilimanjaros högsta punkt på 5895 meter

Gillar du äventyrliga utmaningar har vi något för dig! Det kommer att vara tufft men så värt det när du når toppen på närmre 6000 meters höjd. Vi pratar om det högsta berget i Afrika: Kilimanjaro. Det finns flera sätt att ta sig till toppen, allt från 5 till 14 dagar.

Kilimanjaro: Camping under stjärnornaCamping under stjärnorna, Kilimanjaro, Kilimanjaro

Du kan välja mellan 6 olika rutter för att bestiga Kilimanjaro för att sedan njuta av belöningen och utsikten du drömt om. Populärast är rutten Maranga Route, kallas även Coca Route, som kan göras på fem dagar. På rutten Machame Route (kallas Whiskey Route) är det mindre folk och den är mer fysisk krävande. På denna 8 dagars vandring har du en extra dag att acklimatisera din kropp till höjden, vilket brukar göra stor skillnad för hela upplevelsen.

 

Res genom avlägnsa områden i en ombyggd truck 

”Overlanding” är ett resesätt där du får chansen att resa i grupp med andra äventyrliga resenärer i alla åldrar. Ni äventyrar mot avlägsna områden där vägarna är begränsade eller obefintliga i en ombyggd truck! En erfaren och professionell safariguide kommer även att köra er runt! 

Overlanding i Afrika

Trucken har full utrustning, så att det enda du behöver tänka på är att ta in omgivningarna och ha med en egen sovsäck (om du väljer detta äventyr med camping, vilket vi rekommenderar starkt!). En overlanding kan vara från ett par dagar till flera månader. På denna 24-dagars overland i södra Afrika kommer du att uppleva massa unikt och med gott om tid att ta in de storslagna intrycken! 

 

Dyk med knölvalar och mantor på Zanzibar

Om du gillar marint liv och dykning är Zanzibar ett måste! Det är lika fantastiskt för förstagångs-dykare som veteraner. Det är vanligt att se både knölvalar och mantor på Zanzibar. Att se dessa majestätiska marina varelse på nära håll ger en surrealistisk känsla – och är helt underbart!!

Knölvalar på ZanzibarKnölval, Zanzibar

Mantor är inte skygga för människor, de är till och med ganska obrydda och kan dras till dina syrebubblor. Knölvalar är nyfikna av sig och därför lätta att närma sig. Du kan se knölvalar mellan juni och september, och mantor kan ses året runt.

Längtar du efter att dyka ner under ytan på Zanzibar? Vi rekommenderar dykskolan nedan i Paje:

 

Bli surflärare och lär barn med funktionsnedsättning att surfa  

Det här volontärprojektet ligger i Kapstaden, Sydafrika och har syftet att hjälpa barn med funktionsnedsättning att hålla sig borta från kriminalitet på gatorna, genom både utbildning och idrottslektioner som att åka skateboard, simma och vågsurfa.

Volontärprojektet Adventure Surf Club, Sydafrika Volontärprojektet Adventure Surf Club, Kapstaden 

För de flesta barnen är just aktiviteterna veckans höjdpunkt och är som en sporre, så att de anstränger sig i skolan. Om de dyker upp på lektionerna, uppför sig och pluggar hårt får de en belöning. Förutom att hjälpa dessa barn, är det en unikt sätt att få erfarenhet av att jobba med barn och att hjälpa ett lokalsamhälle. Du behöver inte någon erfarenhet av surfing, det räcker med att kunna simma. Hur bra låter det inte?   

  

Vill du resa i Afrika men kan inte bestämma dig för vilka länder eller vad du vill göra? Hör av dig med alla dina tankar så ser vi till att ge dig våra bästa tips! 

Är du redo för African Time?
Om jag är!

    

Relaterade inlägg
Kontakt