Bli förälskad i Sri Lanka - 3 vansinnigt bra upplevelser

Bli förälskad i Sri Lanka - 3 vansinnigt bra upplevelser

Välkommen till Sri Lanka, det tropiska öriket du kan besöka året runt.


Här finns allt från frodig natur med grönskimrande berg, vackra vyer och böljande palmer. För backpackern som önskar de mer orörda upplevelserna finns öar och stränder dit turismen knappt satt sin fot. Vi erbjuder resmål till många fantastiska platser i öriket och här listar vi 3 av våra favoritupplevelser som kommer att få dig förälskad i livet på Sri Lanka.


1. Frihetskänsla med båtliv, delfiner och gömda stränder

 Dolphines -srilanka

 

För dig som älskar havet och båtlivet finns inget alternativ du lär bli mer nöjd med än en veckas segling på den här katamaranen. Segla längs Sri Lankas östkust och du kommer att förstå varför den här ön har börjat toppa must-visit listorna världen över. Förutom det uppenbara och sköna böljandet över det stora blå medan solen värmer skönt på däcket, kommer du att få uppleva Lankas lite bättre gömda pärlor. Stand up paddle längs med gömda stränder, besök Koneswaram templet och snorkla i färgrika Pigeon Island National Park. När du är redo för att chilla tar du dig tillbaka till katamaranen för att spana delfiner och valar, eller till någon av de många orörda stränderna som väntar dig. Detta seglingsäventyr kommer att garantera dig både frihetskänsla och en förälskelse i landet.


 

2. Skönt häng med surfare och en stämning som kommer att få dig att vilja stanna

 

För dig som vill ha möjligheten att vara aktiv och samtidigt vara nära havet är Lapoints surfcamp i Ahangama ett givet val. Här är det bra surf, bra stämning och awesome location! Du bor på det härliga campet som ligger vid stranden och har nära till det 28 grader varma vattnet. Inga problem att hoppa i! Surfinstruktörerna kommer att få dig upp på brädan på nolltid och de som jobbar på campet kommer att göra allt för att du ska vara glad, få i dig god mat och leva livet. Om du vill festa inne i stan eller hänga på campet är upp till dig!


 

3. Färgstarka intryck och möten med resenärer genom centrala och södra Sri Lanka

sri-lanka-elephants


Om du vill se så mycket av Sri Lanka som möjligt och inte har flera veckor på dig är det här ett solklart val. Under 12 dagar får du uppleva den svindlande och grönska naturen, möten med lokalbefolkningen, vandringar genom teplantager och riktigt nice strandhäng på flera av Sri Lankas älskvärda stränder. Detta är ett snabbt och kontrastfullt äventyr för budget-minded backpackers där du får möjligheten att träffa andra likasinnade att dela äventyret med. Samtidigt får du en massa egentid till att planera dina dagar utefter vad du har för cravings för studen. Helt enkelt det bästa av livet på Sri Lanka under 12 dagar. Good vibes or what!

 


 

Vill du ha fler tips på upplevelser i Sri Lanka eller hjälp med att sätta ihop din långresa?
Hör av dig
Relaterade inlägg
Kontakt