En resa är det enda du köper som gör dig rikare

Det kostar inte en förmögenhet att backpacka runt jorden
En resa är bland de bästa köpen vi kan göra. Men det kan också vara ett ganska stort köp. För att ge dina upplevelser de bästa förutsättningarna är det viktigt att göra en budget. Det handlar dels om att beräkna hur mycket pengar du kommer behöva på resan, men också om att spara ihop till den.

De kostnader som du måste räkna med under resan består av mat, logi, lokala transporter och diverse andra utgifter på vägen. Det är mycket svårt att beräkna hur mycket du kommer att spendera under resan. Det beror på vilka destinationer du ska besöka, antalet resenärer i sällskapet personliga krav etc. 

Res först och betala sen

Nu kan vi erbjuda dig räntefri delbetalning på din resa. Det innebär att du kan betala din reseupplevelse räntefritt i upp till 12 månader när du bokar med någon av våra reseexperter. Du kan när som helst betala in hela beloppet utan ytterligare avgifter och du kan delbetala mer än det överenskomna beloppet per månad.

Beräkna din budget

Hur stor budget du behöver beror på dina krav, och det är svårt för oss att veta exakt hur mycket du kommer spendera. Däremot ger vår erfarenhet oss ett hum om hur man planerar för den optimala resan, samt ett par goda gamla tumregler. 

🌴 Det är alltid billigare att resa tillsammans med andra

🌴 Kostnader för boendet skiljer sig enormt mycket runt om i världen.Japan kostar en apelsin ungefär lika mycket som ett billigt hotellrum med frukost i Indien.

🌴 Se till att kombinera relativt dyra destinationer med billigare. Dyrare destinationer kan vara NordamerikaEuropaRysslandJapanAustralienNya Zeeland, Stillahavsöarna och stora delar av Karibien, medan billigare kan vara Sydostasien, IndienKinaSydamerika och MexikoAfrika kan vara både extremt billigt och löjligt dyrt - beroende på vilket land och region du besöker.

🌴Det kostar pengar att resa från plats till plats - en bra gammal KILROY-tumregel är att en dags resa från ett ställe till ett annat kostar dubbelt så mycket som en extra dag på samma plats.

Baserat på våra egna reseupplevelser beräknar vi att en backpackerresa kostar ca 10-14 000 SEK per månad. Dessa priser inkluderar allt - det vill säga dina utgifter innan resan, liksom levnadsomkostnader och aktiviteter under resan. Detta är naturligtvis en allmän uppskattning eftersom valet av länder och personliga vanor varierar mycket från person till person och har en stor inverkan på den totala budgeten. Men för den summan bör du kunna ta dig runt bekvämt i världen och få en resa fylld med bra och äventyrliga upplevelser. Vi hjälper dagligen till med att uppskatta och hjälpa till med tips och råd till hur mycket pengar som du bör räkna med kan gå åt till din resa.

Spara tid och pengar - snacka med en reseexpert!

 

Jobba utomlands

En annan lösning är att arbeta dig runt i världen. Ett populärt koncept för backpackers med gott om tid är att söka ett Working Holiday-visum i Australien, Nya Zeeland eller Kanada. Det berättigar dig till lagligt arbete upp till ett år på ditt första visum. Bortsett från det faktum att du kan tjäna relativt lite pengar är det är ett bra sätt att utforska den lokala kulturen och umgås med både andra resenärer och skaffa lokala vänner där du arbetar. Detta brukar vara det absolut härligaste sättet för att bilda sig en uppfattning om livet i ett annat land och att förälska sig i att vara hemifrån och utvecklas.

Spara till resan

Med hjälp av spar-appen Dreams är det lättare än någonsin att spara ihop till din drömresa.

Spara _till _resan _Appimage _DREAMS_KILROY

Genom ett regelbundet sparande och små livsstilsförändringar blir det busenkelt att spara ihop till din drömresa.

Med Dreams sparar du enkelt ihop till ett äventyr i Karibien. Vår Caribbean Vibes-resa kostar 17.348 och om du vill åka om 8 månader kan en sparresa med Dreams se ut såhär:

Spara _till _resan _Sparresa

Dreams är ett svensk app som finns i App Store och är helt gratis att använda. Dreams omfattas av bankgarantin och allt du behöver för att börja spara är mobilt BankID. Du måste vara arton år och vara skriven i Sverige för att använda Dreams. 

Få hjälp med planeringen Betala sen Till Spar-appen

 

Kontakt