När ska du resa?

Ösregn och översvämningar? Kolla alltid vilket klimat som råder dit du vill resa!
Som tur var är jorden rund. På norra halvklotet är det sommar mellan maj och oktober, medan det på södra halvklotet är precis tvärtom dvs sommar mellan november och april.

I de tropiska områdena, på båda sidor av ekvatorn, gäller det att planera efter regnperioderna som kan spola bort hela ens resa. I Indien och sydostasien är det vanligtvis extremt varmt och regnigt under sommarmånaderna juni - augusti men underbart under vintermånaderna november - februari. I världens sydligaste länder som Nya Zeeland och Argentina kan det bli riktigt kallt under våra sommarmånader. Andra resmål, som Australien och de karibiska öarna, har blivit välsignade med härligt väder året runt. Även vissa delar av Asien som Indonesien och Malaysia går bra att besöka även under våra sommarmånader.

Våra reseexperter står alltid beredda med goda råd om hur du reser runt jorden så torrskodd som möjligt.

Res på vintern - och kom hem på sommaren

Om du är skandinav och således törstar efter dagsljus är det smart att planera din resa så att den börjar på hösten och pågår över vintern. Planerar man i god tid är det lättare att få alla praktiska förberedelser ur världen innan resan som bland annat visum. Och det är också lättare att få tag på billiga flygbiljetter.

Kontakt