Kommunikation

Glöm inte bort dem därhemma!
Internet och mobiltelefoner har gjort världen till en mycket mindre plats under de senaste årtiondena, men det finns fortfarande några platser i utvecklingsländer, där det tar evigheter att ladda ner e-post och ansluta till din favorit webbplats.

Hardcore-resenärer lämnar sin mobil hemma, när de utforskar världen och håller enbart minimal kontakt med vänner och familj där hemma. Ett vykort då och då gör susen. Fördelarna med "ingen kommunikation" är att du inte är stressad att svara på alla inkommande samtal/sms och du kan koncentrera dig på ditt äventyr och utforskandet av nya resmål och kulturer...

Telefon

...å andra sidan finns det flera fördelar att ha med dig din smartphone på resan. Du kan hålla koll på dina sociala medier, ta bilder och videor (se till att ha gott om utrymme), du kan ladda ner massa olika appar att använda under resans gång (t.ex. valutaomvandlare, biljetter, hitta boende, kartor etc) m.m. Det är lätt hålla kontakten med nära och kära utan att det behöver kosta dig ett öre med appar som WhatsApp, Skype, FaceTime m.m. OBS! Använd bara internet när du är ansluten till WiFi, roaming utomlands kostar oftast en onödig förmögenhet!

Dator

Även om det känns som en god idé att ta med dig din laptop finns det flera skäl till att lämna den hemma om du inte behöver den för ett speciellt ändamål. Den kan bli stulen, gå sönder, ta upp onödig plats i väskan och vara tung att släpa runt. Ett smidigare alternativ är att ta med en surfplatta istället att ladda över bilder till och surfa på. För att vara på den säkra sidan är det inte en dum idé att ladda upp favoritbilderna i någon av alla molntjänster som finns.

Blogg

Nya spännade och intressanta upplevelser är härligt att ha kvar och roligt att dela med sig av. En blogg är en bra plats att spara dina minnen på, oavsett om det är galna äventyr, nya platser, möten med nya människor och vänner, fantastisk natur eller om när du "hittade dig själv". Det kommer att vara en tid i ditt liv du vill minnas för alltid.

Kontakt