Adam Jacobsson

Tar in utsikten på Mount Roraima - Venezuela

Namn
Adam Jacobsson

Titel
Reseexpert

Butik
Lund

Telefon
0771 545 769

Skicka e-post

Min första resa gick till ön Lanzarote i kanarieöarna. Jag var ett år gammal och spenderade hela veckan på mammas mage. Inte före den sista dagen vågade jag mig på att krypa över till de andra barnen på stranden och leka. Sedan dess har jag utvecklat en större upptäckarlust, idag är jag 27 år gammal och älskar de möjligheter till nya upplevelser som resandet skapar.

Även fast jag under min uppväxt rest en hel del var det år 2010 som mitt resande och intresse tog extra fart. Tack vare en flexibel anställning i Norge fick jag möjlighet att ta några månader per år för att resa. Jag åkte till Australien med en vän och köpte en ”campervan” som vi spenderade två underbara månader i längs östkusten. Friheten som kommer med att kunna ta sig runt i eget fordon är en härlig känsla.

2011 hittade jag och samma vän en billig biljett till Los Angeles med hemresa från Buenos Aires fyra månader senare. Utan någon egentlig plan för hur och vart vi ville resa märkte vi snabbt att det fanns otroligt mycket att upptäcka bara i Centralamerika. Efter fyra månader hade vi hunnit med Kalifornien, södra Mexiko, Belize, Guatemala, Honduras, Nicaragua och Panama. Vi fick helt enkelt boka om hembiljetten och flyga hem därifrån i stället.

Jag blev förälskad i den varma levnadsglada latinamerikanska kulturen och den variation på upplevelser som finns där. Att på samma resa kunna växla mellan otroliga stränder, dykning, korallrev, ö-liv, regnskog, vulkaner, kolonialstäder, indianbyar- och ruiner, surf, fiske, mountainbike, vandring, fester och inte minst mat och rom kan inte bli annat än perfekt. Jag jobbade några månader och åkte sedan tillbaka för att fortsätta resan ner genom Sydamerika.

Väl hemma igen kände jag mig mogen att börja studera så jag flyttade till Karlstad och tog en kandidatexamen i Turismvetenskap där jag kunde relatera mycket av litteraturen till mina egna upplevelser. Min femte termin spenderade jag som utbytesstudent i nordöstra Mexiko, något jag kan rekommendera alla som funderar på att studera utomlands.

Vart nästa resa går åt för håll är i skrivande stund oklart, listan över destinationer som lockar är lång. Lite extra sug finns dock för Nepal, Japan och Patagonien samt Ecuador. En dröm är även att få resa runt i Uganda, Kenya, Tanzania och ner mot Botswana och Sydafrika.

Att hjälpa människor med att få oförglömliga upplevelser är det bästa jag vet. Ser jag en förvirrad turist på stan tar jag mig alltid tid att försöka hjälpa denne, även om jag själv är lika vilse. Det bästa med den här branschen är alla förhoppningar och den entusiasm som genomsyrar den. Jag ser på KILROY och mitt jobb lite som en drömfabrik.

/Adam

Mina favoriter
Kontakt