Jessica Persson Tholin

Njuter av utsikten utöver Machu Picchu.

Namn
Jessica Persson Tholin

Titel
Reseexpert

Butik
Lund

Telefon
0771 545 769

Skicka e-post

Finns det något bättre än att resa? Nej jag tror faktiskt inte det! Under en resa får man se och uppleva vackra platser samtidigt som man kommer i kontakt med nya spännande kulturer och träffar människor från alla världens hörn!

Jag är så glad och tacksam över att jag gav mig ut på den där första långresan och fick upp ögonen och intresset för resandet- det är ju som sagt det allra bästa!

När jag hade backpackat i Sydostasien två gånger kände jag att jag ville tillbaka men denna gång ville jag prova göra något nytt! Jag bestämde mig för att åka ner och arbeta som volontär på ett barnhem på Phuket i Thailand. Där ingick det även i våra arbetsuppgifter att undervisa i Engelska på ett par skolor i närheten. Att prova på att arbeta som volontär är något som jag verkligen kan rekommendera till de som är nyfikna och intresserade av att få en reseupplevelse utöver det vanliga. 

Jag har varit iväg på Working Holiday visa i både Australien och på Nya Zealand. De är båda länder som har så mycket att erbjuda! Allt från en roadtrip längs great ocean road som ligger längs Australiens sydöstra kust som erbjuder en oslagbar vacker kuststräcka där man även kan se koalabjörnar i trädtopparna, till härliga grillkvällar på stranden efter lite surfing. Förutom att Nya Zeeland är ett land med en helt underbar natur så måste det även vara äventyrarens paradis! Här finns allt man kan tänka sig som ger kroppen en ordentlig adrenalinkick. Här har jag hoppat både bungyjump och fallskärm och jag kan fortfarande känna pirret i magen innan det var dags att kasta sig ut, men wow vilken känsla!

När jag är ute och reser försöker jag kombinera så att jag får med lite av allt under resans gång. Jag älskar att bara strosa runt och insupa stadens myller, jag besöker gärna lokala marknader för lite shopping och för att prova på lokala delikatesser. Jag går gärna en längre vandring där man får se vacker natur, Inkaleden till Machu Picchu i Peru och Tongariro Alpine Crossing på Nya Zeeland toppar just nu min lista på mina favoritvandringar! Sen blir det gärna en båtutflykt med stopp för snorkling.

Nästa resa får gärna bära av till Colombia. Där skulle jag gärna vilja vandra The lost city trekk, prova på det Colombianska köket och slappa på stranden i Tayrona nationalpark.

Om du går i funderingarna på att ge dig iväg på en resa så tycker jag att du nu ska sluta fundera och bestämma dig för att resa iväg, Make it happen!!

/Jessica

Läs intervju med Jessica i Metro om att resa ensam.

Mina favoriter
Kontakt