Johanna Jönsson

Johanna i New York
F  

Namn
Johanna Jönsson

Titel
Reseexpert

Butik
Stockholm

Telefon
0771-545 769

Skicka e-post

Jag älskar att resa. Det jag gillar mest med att resa är att man alltid lär sig något nytt, träffar människor och får uppleva sånt man aldrig hade fått här hemma. Att få åka ut och se det som man sett på TV eller i en film. Tänk att sitta framför TV:n här hemma och kunna säga ”där har jag varit!” för att sedan längta tillbaka.

Att ta dykcert är bland det bästa jag har gjort och mina senaste resor har jag planerat utifrån var det finns bra dykning. Min senaste dykresa gick till Maldiverna. Där finns fantastiska dykplatser och massor att se. Under ett av dyken så satt vi på botten av havet och väntade på manta rays och helt plötsligt så kommer fyra stycken och börjar leka i våra bubblor, helt magiskt! De gillar när bubblorna träffar magen och de kan komma en riktigt nära.

Gillar aktiviteter

Mitt bästa restips, oavsett om du reser själv eller om du reser med någon, är att börja med en aktivitet, det kan vara en vecka på surfcamp, en längre äventyrsresa eller tre dagar på ett dykarcenter bara för att få träffa folk, få tips från andra resenärer och locals samt för att komma in i ”resemode”.

Att vara aktiv på resan är viktigt för mig så jag tog mitt eget tips och bokade in en veckas surfcamp på en av mina resor. Det var superroligt; man tar sin bräda, går ner på stranden och gör bort sig totalt. Det finns inte många som är bra på att surfa från dag ett.

Surfade sig sjösjuk

Jag hade bokat upp mig på en vecka och efter sju dagar så kunde jag stå och svänga lite på en bräda och då var det dags att prova sina skills på riktigt. Vi åkte ut med en båt och ut till ett rev som vi skulle surfa ifrån, jag tog en våg och det gick helt okej. Paddlade tillbaka för att ta en till och då gick det riktigt bra, I GOT THIS! När jag låg på brädan och väntade in en tredje våg så kände jag plötsligt att jag blev sjösjuk.. Jag mådde så dåligt att jag inte kunde surfa mer och låg sedan bara i vattnet och väntade på att surflektionen skulle vara klar. Resten av dagen låg jag helt utslagen, men jag kan fortfarande säga att jag kan stå och svänga på en surfbräda! Min nästa resa går till Australien och där kommer jag definitivt att surfa igen.

Om du vill ha hjälp att planera ditt nästa äventyr – hör av dig till mig! :)

Mina favoriter
Kontakt