Lina Hansen

Lina på senaste resan i Viñales på Kuba
F  

Namn
Lina Hansen

Titel
Reseexpert

Butik
Göteborg

Telefon
0771 545 769

Skicka e-post

Jag minns mina första resedrömmar. På rasterna i skolan drog jag ner världskartan och fantiserade om platser jag ville besöka när jag blev ”stor”. Målet var att dagen då min kompis och jag fyllde 18 skulle vi besöka pyramiderna i Egypten. Så blev det inte...

Upptäckte Latinamerika

Min första resa bokades istället till Dominikanska Republiken. Sedan dess har jag rest några varv runt ön. Jag blev så förtjust i landet med den härliga musiken; bachatan och merenguen, stämningen på ön, den latinamerikanska kulturen, människorna, maten och frukterna och de vackra stränderna att jag fortsatte resa tillbaka några gånger till innan jag tillslut insåg att jag nog borde upptäcka andra delar av världen också.  

Jag har mest rest i Latinamerika; bland annat jobbat i Costa Rica, pluggat spanska och volontärarbetat i Guatemala, backpackat i de flesta centralamerikanska länderna och gjort en backpackerresa i Sydamerika. Senast jag besökte kontinenten praktiserade jag två månader på en researrangör i Ecuador. 

Ytterligare ett och ett halvt varv runt jorden

Eftersom min dröm alltid varit att få se så mycket som möjligt av världen så har jag alltid velat jobba på kryssningsfartyg. Denna dröm blev sann för några år sedan. Det blev ett drygt varv runt jorden under ett och ett halvt år. Om det sedan var en dröm vet jag inte, det är bland det bästa och värsta jag gjort brukar jag säga. Det var ett slitsamt jobb men jag fick lära känna underbara människor från hela världen och jag såg också många fantastiska platser. 

Jobba med mitt stora intresse

Efter 10 år på resande fot insåg jag att jag faktiskt kunde arbeta med mitt stora intresse. Efter två år på Reseproducentutbildningen i Orsa fick jag jobbet hos KILROY i Göteborg och jag tycker att jag har världens roligaste jobb!  

Sedan jag började på KILROY har jag provat på några av våra äventyrsturer. Dels en 8- dagars tur i Uganda där höjdpunkten var att möta bergsgorillorna i Bwindi National park, långt in i den snåriga skogen. Detta var en stor dröm som gick i uppfyllelse, ända sedan jag var 10 år har jag velat träffa dessa underbara djur i verkligheten. Det var en helt fantastisk upplevelse att få ha mött dem på så nära håll. En annan resa gick till Australien med några av mina kollegor, där körde vi campervan, besökte Great Ocean Road och var på surfcamp. Min senaste resa gick till Kuba där vi reste runt med G adventures och bodde hemma hos olika familjer.  

 

Mina favoriter
Kontakt