Busspass i Nya Zeeland med Stray

Nya Zeeland - Stray busspass
Från SEK 2156,-

Fördelar

  • Hop-on/hop-off busspass
  • Giltigt i 12 månader
  • Väldigt flexibelt
  • Många rutter/pass att välja bland
  • Garanterat boende vid nattstopp
Strays koncept på Nya Zeeland är enkelt: Du reser runt med hop-on/hop-off busspass tillsammans med ca 30 andra unga resenärer och backpackers. Busspasset du väljer avgör rutten och på de nationella passen kan du åka hur många varv du önskar under 12 månader. Välj bland mer än 20 busspass som sträcker sig till Nya Zeelands höjdpunkter på både norra och södra ön.

Att resa runt och uppleva Nya Zeelands vackra landskap under bussturer är det bästa sättet att ta in både natur och nya vänskaper. Det finns i huvudsak två populära busspass i Nya Zeeland och Stray väljer de som önskar ta sig även till mindre utforskade vägarna och sedan njuta av sällskapet med fest runt en lägereld när skymningen faller. 

De som reser med Stray blir väl omhändertagna av guiden som också agerar busschaufför. Under de vackra turerna berättar han om vad som susar förbi utanför fönstret och ger dig mer medvetenhet om Nya Zeeland. Stämningen är familjär och ungdomlig och har du inte hittat boende för natten kan du vända dig till guiden som gärna hjälper till och är mycket flexibla. 

"With Kiwi you party in town and with Stray you party around the campfire"
Stray campfire party in New Zeeland

Stray New Zealand (1)
Vad är ett Hop-on/Hop-off busspass

Du kan stiga på och av Stray bussen var som helst på vägen och så ofta du vill, så länge du verifierar dina ändringar med Stray antingen på internet eller med deras team. I genomsnitt är det 30 backpackers är som stiger på varje Strays bussar på Nya Zeeland. Bussen stannar förutom vid vackra platser också ofta på stormarknader och andra intressanta platser där du får chansen att både shoppa och träffa nytt folk. 

På kartan nedan visar de vita prickarna var bussen stannar över natten och resans höjdpunkter markeras med de orangefärgade prickarna. 

Stray busnetwerk in Nieuw-Zeeland

Busspass giltigt 12 månader

Alla busspass hos Stray är giltiga i 12 månader och så länge du fortsätter att resa i en och samma riktning (back-tracking är inte tillåtet), kan du använda det så ofta som du behöver. När du har bokat ett Stray busspass måste du aktivera det inom 12 månader. Det aktiveras automatiskt första gången du stiger på bussen.

Boende under rutten

Till natten stannar bussen (de vita prickarna på kartan) och Stray ordnar boende åt dig och garanterar att du får en säng (även under högsäsong - mycket praktiskt). Du kan välja vilken typ av rum du vill ha: backpacker sovsal (ca NZD 25 per natt) eller dubbelrum (ca NZD 65 per par). På vissa platser finns stugor tillgängliga för natten. Vandrarhem är ofta YHA, VIP eller Nomads Backpackers.

Kontakta en reseexpert Boka StrayPopulära Stray busspass på Nya Zeeland (se alla busspass): 

 

Vill du veta mer om eller rär redo att boka busspass i Nya Zeeland?
Hör av dig!

Kontakt