Roadtrip på Australiens västkust

Australiens västkust är som gjord för roadtrips! Du har tusentals kilometer av sol, sand och surf mellan charmiga småstäder, fantastisk mat och upplevelser att vänta på ett äventyr. Det är inte många som har gjort en roadtrip på Australiens västkust. Läs vidare om du vill komma 'off the beaten track' i dessa magiska landskap!

Roadtrip på Australiens västkust - När passar det bäst att åka?

Perth är den största staden i västra Australien. En stad som minst sagt badar i solsken med sina i genomsnitt 9 soltimmar per dag och är den soligaste staden i Austrlien. Du hittar gott om utomhusaktiviteter och en avslappnad livsstil. Februari brukar vara västra Australiens varmaste månad då temperaturen går uppemot 31 grader och vintern sträcker sig ungefär mellan juni till augusti då temperaturen går upp till ca 18 grader om dagarna och ner till 9 grader om nätterna.

Vad du kan uppleva på Australiens västkust?

Som vi redan har nämnt så finns det massvis av saker att uppleva på Australiens västkust och vilka saker vi rekommenderar dig beror helt på vad du tycker om och hur mycket tid du har! För varje kilometer du kör kommer du att se något nytt, något unikt, något annolunda och något vackert. Kör från norr till söder eller vice versa. Vi hoppas att några eller alla tips nedan tilltalar dig: 

1: Margaret River

Roadtrip på Australiens västkust- gör ett stopp vid Margaret River
Ca tre timmar söder om Perth har du Margaret River, ett område som är känt för sina vingårda, stränder, vågor att surfa på och eukalyptusskog. Det är inte dumt att besöka någon av grottorna i området och dessutom se gamla fossiler, som Giants Cave, Jewel Cave, Ngilgi Cave och Calgardup Cave, bara för att nämna några. Passa även på att slänga dig i vattnet med surfbrädan på ett av Australiens bästa surfspots. Gör ett stopp här med din campervan om du kan tänka dig att njuta av en vacker omgivning i en avslappnad miljö. 

2: Perth

Roadtrip på Australiens västkust - Perths skyline!
Västra Australiens största stad. I Perth är det avslappnat, finns god mat och massor av sol! Om du kör med en campervan på din roadtrip i Australien har du gott om platser att stanna över natten på. Lägg i handbromsen och njut av en Aussie BBQ vid skymning. Det finns gott om alternativ till dagutflykter från Perth, varför inte göra ett besök till mysiga och kulturella Freemantle, känd för mysiga caféer, alternativa butiker och marknad.

3: The Pinnacles

Roadtrip på Australiens västkust - Se de vackra och mäktiga Pinnacles utanfär Perth Ca 200 kilometer norr om Perth finns The Pinnacles i Nambung National Park med sina unika kalkstensformationer, vissa upp till 5 meter höga. De kom till för ca 30 000 år sedan när vattnet försvann från denna öknen. Vartefter tidens gång har vinden blåst bort sand och dessa vackra torn står kvar.

4: Kalbarri

Roadtrip på Australiens västkust - Kalbarri i västra Australien
Kuststaden Kalbarriär populär bland strandälskare, då stränderna är skyddade i vikar. En kort bilresa bort så är du i Kalbarri National Park som är känd för sina röda raviner och mäktiga landska. Ställ klockan i ottan och se pelikanerna få sin frukost vid vattnet. Åk på en fisketur, gör en båttur på floden eller bara koppla av i lugn och ro! Om du är ute efter mer äventyrliga aktiviteter kan du paddla kajak och kanot, prova sandboarding eller köra fyrhjuling.

5: Monkey Mia & Shark Bay

Se vilda delfiner i australien i Monkey Mia på din roadtrip på Australiens västkust
Träffa dessa fantastiska vilda delfiner vid Shark Bay, strax utanför Monkey Mia när de får mat tre gånger om dagen. Det finns massa fantastisk natur att uppleva häromkring. I det marina naturreservatet Hamelin Pool finns världens mest kända koloni stomatoles som sticker upp ur vattnet när det är lågvatten. I Francois Peron National Park möter den stora röda outbacken det stora blå havet, där du har chans att se sköldpaddor, hajar och rockor. På Shell Beach kan du lätt bara slappa och ta en paus.

6: Exmouth & Ningaloo Reef

VALHAJAR! Gör ett stopp och dyk vid Ningaloo Reef på en roadtrip på Australiens västkust
Dyk ner i vad som är Australiens mest tillgängliga korallrev samt hem till över 500 olika fiskarter! Ningaloo Reef sträcker sig över 300 km och här kan du med egna ögon bevittna den störst levande haj och fiskart: Valhajen! För att se den mäktiga valhajen bör du avra här mellan mars och juli. De flesta bor i Exmouth och gör utflykter för att dyka och snorkla på Ningaloo Reef.

8: Eighty Mile Beach

Roadtrip på Australiens västkust - Missa inte Eighty mile beach i vestaustralien
Halvvägs mellan Broome och Port Hedland har Eighty Mile Beach - en strand som är ca 220 kilometer lång, så du kan ta en hel del strandpromenader om det lockar. Eighty Mile Beach är en av de viktigaste områdena för vadarfåglar i Australien.

9: Broome

Roadtrip på Australiens västkust - Bli inte förvånad äver alla kameler i Broome
Trots att Broome inte är en särskild stor stad har den en hel del att erbjuda, bl.a. och är unika för sina konstgallerier, museer, japanska och kinesiska arkitektur m.m. Gå på Gantheaume Point för att se gamla dinosuriefotspår och NJUT av de vackra solnedgångarna i Broome när solen går ner i Indiska oceanen.

 

Hyrbil eller campervan

Hyrbil eller campervan
Många tycker att roadtrip är det bästa sättet att utforska nya destinationer. Oavsett om du behöver en bil på öst- eller västkusten, så att vi kan hjälpa dig!
Hitta hyrbil Campervans i Australien
Har du andra funderingar om om roadtrips i Australien?
Hör av dig

      

Kontakt