Roadtrip: Nya Zeeland - En hobbits vandring genom Nordön - en vecka

Roadtrip: Nya Zeeland - En hobbits vandring genom Nordön - en vecka
En roadtrip från norra till södra Nya Zeeland bjuder på fantastiska bergskedjor, glaciärer och massor av äventyr och adrenalinkickar! Gillar du Sagan om Ringen kan du förvänta dig att få en daglig dos av Mordors landskap när du snubblar dig genom Nya Zeeland.


Start:
Auckland
Slut: Wellington (eller vice versa)
Möjliga transportmedel: bil, husbil eller buss

Auckland, 1-3 dagar

En livlig stad full av hamnar, stränder och öar. Aukland går även under namnet "City of Sails".

Waiheke Island

För alla foodies! Här njuter du av god mat och fina viner på en liten soldränkt paradisö, endast 30 minuter med färja från centrala Auckland. Waiheke Island är känd för sina prisbelönta vingårdar och kritvita stränder. En riktig pärla i Aucklands skärgård! 

West Coast beaches
Reser du genom regnskogen i västra Auckland hittar du en väldigt vacker, kustlinje. Utforska svarta sandsstränder och mystiska skogar på en av de många pittoreska vandringsleder som erbjuds.

Hobbiton Movie Set, 1/2 dag

Hoppa på en guidad visning av inspelningsplatsen där Sagan om ringen-trilogin och Hobbit-filmerna spelades in. Här erbjuds ett paket med "Midgård" som tema, vilket inkluderar Hobitts inspelningsplats, Waitomo Caves och Rotorua. Hoppa på en rundtur i Hobbiton, där din kunniga guide kommer ge dig all historia bakom filmerna och om hur hela processen gått till. Ta en öl i Green Dragon Pub, eller smaka på en lättare lunch på Shire's Rest Café. Närmaste inspelningsplats: The Shire, Hobbiton.

Waitomo Caves, ½-1 dag

Nu beger vi oss vidare till de underjordiska grottorna med glödmaskar! En timmes bilfärd från Hobbiton ligger Waitomo Caves, en fascinerande labyrint av underjordiska hål, grottor och floder. Ta en promenad eller båttur, prova black water rafting eller zip line genom mörkret, om du vågar! Närmaste inspelningsplats: Trollshaw Forest Troll Hoarde Cave.

Rotorua, 1-2 dagar

Gyttjepölar, gejsrar och äventyr. Rotorua är ett av de områden i världen med mest geothermisk aktivitet. Se fascinerande, bubblande lerpooler, gejsrar i Whakarewarewa Thermal Valley, eller få en adrenalinkick genom några av de vildaste aktiviteter du kan tänka dig. Du kan också besöka Te Puia och uppleva ursprungsbefolkningen i Nya Zeeland (maori) och lära dig om deras kultur och fascinerande historia. 

The Coromandel, 1-3 dagar

Ett paradis vid kusten. Insvept i regnskogar, hisnande vackra vita sandstränder och pittoreska skogar ligger Coromandel, ett avslappnat och avspänt paradis. Ta en guidad kajaktur eller koppla av i en badtunna på Hot Water Beach. Vill du utforska en egen lagun? Ta en kajak eller paddleboard till Donut Island - en liten landmassa utanför Whangamata med en hemlig lagun med en strand i mitten.

Ruapehu, 1-3 dagar

Vandring, skidåkning eller ridning. Upplev den ödsliga skönheten och det omväxlande, vackra landskapet i mitten av nordön. Vandra genom Tongariro Crossing, som är känt för att vara en av de bästa dagsvandringarna runt om i världen. Här kan du gå uppför Mount Doom, om du orkar, eller nöj dig med en selfie vid foten av berget. Gör en tur på hästryggen genom lummiga skogar och fält, eller om du är här på vintern; åk skidor på Mount Ruapehu.

Wellington, 2-3 dagar

Film och spännande mat kännetecknar Wellington. Beläget vid den sydligaste spetsen av nordön är det hemstaden för Wellington Weta Workshop och Weta Cave. Här kan du få en inblick i vad som händer bakom kameran. Njut av spännande mat och vin och prova en linbana till Kelburn lookout med en magnifik utsikt över hamnen. Närmaste Inspelningsplats: Nazgul, Rivendell, Isengard Gardens

Vill du veta mer? Kontakta KILROY för att boka in "A Halfling's Ramble" på din roadtrip.

Kontakta en av KILROYs reseexperter

 

Kontakt